Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Μ.Τρίτη – Υποχώρησε ο Nikkei 225
Μεικτή εικόνα εμφανίζουν το πρωί της Μεγάλης Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές των χημικών και των πετρελαϊκών εταιρειών να ενισχύονται, καθώς οι BASF και ΒΡ ανακοίνωσαν υψηλότερα από τα προβλεπόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου.
27
Μεικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, με τις μετοχές των χημικών και των πετρελαϊκών εταιρειών να καταγραφούν κέρδη. Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται οριακά κατά 0,09% στις 3.492,12 μονάδες.
Σημειώνεται ότι στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις ο δείκτης υποχωρεί, ενώ από τις αρχές του μήνα σημειώνει απώλειες της τάξεως του 4,9%, τις υψηλότερες σε μηνιαία βάση από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι μετοχές των εταιρειών χημικών ενισχύονται, έπειτα από την ανακοίνωση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής επιχείρησης του κλάδου, BASF (+3,9% στα 46,83 ευρώ), ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 72%.
Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, έπειτα από την ανακοίνωση υψηλότερων από τα αναμενόμενα κερδών πρώτου τριμήνου από την BP (+3,2% στις 587 πένες).
«Ψάχνω για εταιρείες που έχουν αναδιαρθρωθεί, ώστε όταν έρθει η οικονομική ανάκαμψη να είναι έτοιμες» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Lombard Odier Invest, Ρομπέρτο Μανιαταντίνι. «Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι έχουμε πιάσει πάτο» συμπλήρωσε.
Η μετοχή της Vivendi Universal υποχωρεί κατά 2,5% στα 35,49 ευρώ, καθώς το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε ζημίες-ρεκόρ.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,07% στις 5.157,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί οριακά κατά 0,035 στις 4.429,15 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,40% στις 4.988,13 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,42% στις 11.492,54 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
- Μητσοτάκης: Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού των βουλευτών με επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας και επίθεση στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442