Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Πρώτη συνάντηση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων μετά τις εκλογές

Πρώτη συνάντηση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων μετά τις εκλογές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο γγ του υπουργείου παρευρέθηκαν το Σάββατο στην έναρξη εργασιών της πρώτης μετά τις πρόσφατες εκλογές ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που έγινε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

38

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πρόδρομος Ασημιάδης παρευρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην έναρξη των εργασιών της πρώτης μετά τις πρόσφατες εκλογές ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία έγινε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού συνεχάρη τους νέους προέδρους για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους, επισήμανε ότι προσβλέπει σε ένα διαρκή, εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο μαζί τους για την εξασφάλιση καλύτερης λειτουργίας των δικαστηρίων, τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου του δικηγόρων.

Παράλληλα, ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης στοχεύει στη διαμόρφωση περιβάλλοντος αντάξιου της αποστολής όλων των λειτουργών της Δικαιοσύνης, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αναφορικά με τις αστικές δίκες στα πολυμελή πρωτοδικεία (κατάργηση προδικαστικής απόφασης) ανέφερε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα, όπως η αύξηση δικαστικών αιθουσών, ο διορισμός δικαστικών υπαλλήλων και η μεταφορά των απογευματινών συνεδριάσεων των δικαστηρίων το πρωί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην επίλυση δικηγορικών αιτημάτων, όπως η αλλαγή του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση των ποινικών δικών, ο προσδιορισμός της δικηγορικής αμοιβής στις απαλλοτριώσεις, ο καθορισμός αντικινήτρων για τον περιορισμό εισόδου στο Δικηγορικό Σώμα συνταξιούχων άλλων κλάδων, η ενεργοποίηση του θεσμού της νομικής προστασίας και του ειδικού διανεμητικού λογαριασμού νέων δικηγόρων.

Εξέφρασε τη βούλησή του για γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με τους δικηγόρους και την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή θα είναι εποικοδομητική.

Ο πρόεδρος της ολομέλειας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός τόνισε ότι η ολομέλεια θα αξιώσει το σεβασμό στο δικηγόρο, θα τον επιβάλει και θα τον περιφρουρήσει. Επίσης, ο κ. Παξινός επισήμανε ότι ο δικηγορικός κλάδος έχει πολλά προβλήματα. «Και εμείς ως πρόεδροι έχουμε μεγάλη ευθύνη έναντι των συναδέλφων μας, αλλά και ευθύνη έναντι της ίδιας της κοινωνίας. Θα προχωρήσουμε όμως στο έργο μας με πίστη και ανυποχώρητη διάθεση χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό ή το συνδικαλιστικό κόστος» τόνισε.

Ο κ. Παξινός ζήτησε, ακόμη, τη συνεργασία των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας και ιδιαιτέρως του υπουργείου Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «αν στα προβλήματα των δικηγόρων συναντήσουμε είτε τη σιωπή είτε την άρνηση, είτε την αντίδραση που δεν έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής, τότε το λόγο θα έχει ο αγώνας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
Cookies