Διαμαρτύρονται οι ελληνικές βιομηχανίες ζαχαρωδών για την απόφαση για τα «ζελεδάκια»
Την έντονη διαμαρτυρία των ελληνικών βιομηχανιών ζαχαρωδών συνάντησε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απαγόρευση καραμελών τύπου ζελέ, καθώς οι επαγγελματίες τονίζουν ότι δεν χρησιμοποιούν σε κανένα προϊόν το συστατικό Ε425 Konjac.
25
Σε κανένα από τα τυποποιημένα περιτυλιγμένα ζαχαρώδη προϊόντα ελληνικής παραγωγής δεν περιέχεται το συστατικό Ε425, διαβεβαιώνουν την Παρασκευή οι ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες ζαχαρωδών, οι οποίες προχώρησαν σε έντονο διάβημα προς τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας.
Οι ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες ζαχαρωδών υποστηρίζουν στην επιστολή που απέστειλαν στον ΕΦΕΤ ότι δεν χρησιμοποιούν σε κανένα προϊόν ως συστατικό το Ε425 Konjac για την παραγωγή ζελέδων.
Η Ένωση Βιοχημανιών-Βιοτεχνών Ζαχαρωδών Ελλάδος αναφέρει ότι τα ελληνικά προϊόντα του κλάδου (τυποποιημένα περιτυλιγμένα ζελεδάκια), που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα», έχουν ως βάση τους την πηκτίνη που προέρχεται από τα φρούτα μήλο και κίτρο, είναι εντελώς ακίνδυνη και αναφέρεται σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων.
Ο κλάδος ζητεί την παρέμβαση της πολιτείας ώστε να προστατευθούν οι ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες ζαχαρωδών, οι οποίες χωρίς να φταίνε σε τίποτα, όπως τονίζουν, υφίστανται τις σοβαρές συνέπειες από ελάχιστα εισαγόμενα προϊόντα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την εγχώρια παραγωγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης δοκιμάζεται σε ποδοσφαιρικό challenge μνήμης – Νέο βίντεο στο TikTok
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού της Επισκοπής
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442