Ο Αθνάρ μεταβαίνει άμεσα στη Μέση Ανατολή για επαφές με Σαρόν και Αραφάτ
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, θα ταξιδέψει την Πέμπτη στη Μέση Ανατολή, ώστε να συναντηθεί τόσο με τον Αριέλ Σαρόν όσο και με τον Γιασέρ Αραφάτ, ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, θα ταξιδέψει την Πέμπτη στη Μέση Ανατολή, ώστε να συναντηθεί τόσο με τον Αριέλ Σαρόν όσο και με τον Γιασέρ Αραφάτ, ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προηγουμένως ο Αθνάρ είχε τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, που αρχικά ήταν αντίθετος στην επίσκεψή του. Μεταπείστηκε, πάντως, ενώ αποδέχθηκε και τον όρο του Ισπανού ομολόγου του να συναντηθεί και με τον Αραφάτ. Ο Σαρόν, πάντως, τόνισε ότι το θέμα του ταξιδιού του Αθνάρ θα συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ.
Κατά την 90λεπτη συνομιλία των δύο ηγετών, ο Αθνάρ ζήτησε από τον Σαρόν να τερματίσει την ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών πόλεων και να επιτρέψει σε αντιπροσώπους της διεθνούς κοινότητας να έχουν επαφές με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.
Οι συναντήσεις του Ισπανού πρωθυπουργού καταδεικνύουν πως η ΕΕ αναλαμβάνει ενεργό ρόλο για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή. Στόχος της Ευρώπης, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι να λήξει η επιθετικότητα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και η πολιορκία του Αραφάτ στα γραφεία του, στη Ραμάλα.
Πριν αποφασίσει να ταξιδέψει στην εμπόλεμη περιοχή, ο Αθνάρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, και της Γαλλίας, Λιονέλ ζοσπέν, ενώ μίλησε και με τον Γάλλο πρόεδρο, Ζακ Σιράκ.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.