Τα τρία «κλειδιά» του νέου εκλογικού νόμου αποκαλύπτει ο Κώστας Σκανδαλίδης
Η διασφάλιση βιώσιμης και αποτελεσματικής κυβέρνησης, η διευκόλυνση συνεργασιών και συμπράξεων, καθώς και το αναλογικότερο σύστημα αποτελούν τις τρεις βασικές αρχές πάνω στις οποίες δομείται ο νέος εκλογικός νόμος, όπως αποκαλύπτει ο Κ.Σκανδαλίδης.
28
Η διασφάλιση βιώσιμης και αποτελεσματικής κυβέρνησης, η διευκόλυνση συνεργασιών και συμπράξεων μεταξύ των κομμάτων, καθώς και το αναλογικότερο σύστημα αποτελούν τις τρεις βασικές αρχές πάνω στις οποίες δομείται ο νέος εκλογικός νόμος, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξή του που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής.
Επιπλέον, ο Κ.Σκανδαλίδης τονίζει ότι «της συζήτησης αυτής [για τον εκλογικό νόμο] προηγούνται άλλα εξίσου σημαντικά βήματα, όπως ο έλεγχος και η διαφανής λειτουργία των οικονομικών των κομμάτων, η ουσιαστικοποίηση του πόθεν έσχες, η συζήτηση για τη διοικητική και εκλογική διαίρεση της χώρας και ο τρόπος ανάδειξης των βουλευτών.»
Ακόμη, υπερασπίζεται την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος, η οποία «συνδέεται με τις ανάγκες αναβάθμισης της ποιότητας της δημοκρατίας και δεν έχει σχέση με τα φτηνά σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας», αναφερόμενος στα περί «δεξιάς παρένθεσης», τα οποία χαρακτηρίζει αστειότητες.
«Καμία κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά που κερδίζει εκλογές και κάνει την Ολυμπιάδα, δεν αμφισβητείται», δηλώνει, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κλίμα ηττοπάθειας στο κυβερνών κόμμα: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές του 2004 και θα ανοίξουμε εμείς το νέο σκηνικό της διάταξης των πολιτικών δυνάμεων που έχει ανάγκη ο τόπος».
Η τελευταία αυτή αναφορά του υπουργού Εσωτερικών, περί διάταξης των πολιτικών δυνάμεων, αφορά την προσέγγιση με την Αριστερά, για την οποία θεωρεί ότι υπάρχει καλό κλίμα, παρά τις όποιες διαφωνίες. «Θέλουμε το διάλογο, έχουμε υπομονή και επιδιώκουμε την οικοδόμηση σχέσεων χωρίς αιφνιδιασμούς και κουτοπονηριές», τονίζει.
Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρεται στο νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, όπως προέκυψε μετά το τλευεταίο συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι στόχος πρέπει να είναι η υλοποίηση των πολιτικών και όχι η «συσκευασία» του.
Τέλος, αναφερόμενος στις δραστηριότητες του Κ.Λαλιώτη, από τη θέση του γραμματέα της ΚΕ, επισημαίνει ότι «τα περί διχασμού είναι αστειότητες. Ουδείς όμως μπορεί να επιβάλει προσωπικές πολιτικές και θέσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- LIVE: Μίλαν – Γιουβέντους
- Μπορεί το Μουντιάλ 2026 να βάλει τέλος στον πόλεμο των Μπέκαμ; – «Κοινή λατρεία»
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442