Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή – Αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς, σε αντίθεση με τη Γουόλ Στριτ, οι επενδυτές αισιοδοξούν για τις προοπτικές των εταιρικών κερδών, με αφορμή τα ευχάριστα νέα από την Hennes & Mauritz.
27
Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, εν μέσω αισιοδοξίας για τις προοπτικές των εταιρικών κερδών.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,52% στις 3.662,64 μονάδες. Από τις 22 Φεβρουαρίου, όταν κατέγραψε χαμηλό έτους, σημειώνει κέρδη της τάξεως του 6,9%, με «οδηγό» τις μετοχές των Axa, DaimlerChrysler και Bayer.
Η μετοχή της Hennes & Mauritz «σκαρφάλωσε» υψηλότερα κατά 13% στις 213,5 σουηδικές κορόνες, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία πώλησης ειδών ένδυσης ανακοίνωσε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, τα οποία ήταν μεγαλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Ανοδική πορεία ακολούθησαν και οι μετοχές της SAP (+1,4% στα 170,40 ευρώ) και της ASML (+1,5% στα 26,95 ευρώ), καθώς η αμερικανική Applied Materials, μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμού ημιαγωγών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για τσιπ αρχίζει να αυξάνεται.
«Η οικονομία βελτιώνεται σημαντικά και αυτό θα περάσει στα (εταιρικά) κέρδη» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Gordon House Asset Management, Ντέιβιντ Ντόνελι.
Οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών υποχώρησαν, καθώς η Munich Re (-3,82% στα 282,74 ευρώ) ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το 2001 μειώθηκαν κατά 85%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε οριακά κατά 0,05% στις 5.250,50 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,47% στις 4.601,57 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,35% στις 5.367,29 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)









![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442