Τέλος στις συνεργασίες γαλλικών πανεπιστημίων με ελληνικά κολέγια
Διακόπτονται οι συνεργασίες γαλλικών πανεπιστημίων με ιδιωτικά ελληνικά κολέγια, προκειμένου να ξεκινήσουν οι επίσημες συνεργασίες ελληνικών και γαλλικών πανεπιστημίων, που θα οδηγήσουν σε κοινά διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών και σε κοινά πτυχία.
Τα γαλλικά πανεπιστήμια διέκοψαν τις συνεργασίες που διατηρούσαν με τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών στην Ελλάδα, προκειμένου τους επόμενους μήνες να ξεκινήσουν οι επίσημες συνεργασίες ελληνικών και γαλλικών πανεπιστημίων, που θα οδηγήσουν σε πρώτη φάση σε κοινά διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών και στη συνέχεια σε κοινά πτυχία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, την Τετάρτη, η παραπάνω απόφαση ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες στον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Παιδείας από τους εκπροσώπους του αντίστοιχου γαλλικού υπουργείου και της γαλλικής συνόδου πρυτάνεων.
Η απόφαση για διακοπή των συνεργασιών ελήφθη στη διάρκεια της συνεδρίασης της μεικτής ελληνογαλλικής επιτροπής διαπανεπιστημιακής συνεργασίας.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι Ελλάδα και Γαλλία θα προχωρήσουν τους επόμενους μήνες στη συνδιοργάνωση κοινών προγραμμάτων σπουδών που θα οδηγήσουν κατ αρχάς σε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και κατόπιν σε κοινά πτυχία.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων