Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας

Αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας

Αρχίζει την Τρίτη στην Αγκυρα ο πρώτος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών των ΥΠΕΞ, με στόχο να βρεθούν σημεία σύγκλισης του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που κατ αρχάς θα εστιαστεί σε οργανωτικά θέματα.

37

Αρχίζει σήμερα, Τρίτη, στην Αγκυρα, ο πρώτος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών, με στόχο να βρεθούν σημεία σύγκλισης του ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο οποίος κατ αρχάς θα εστιαστεί σε οργανωτικά θέματα.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο γενικός διευθυντής Διεθνών Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Αναστάσιος Σκοπελίτης και ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Αργύρης Φατούρος.

Η τουρκική πλευρά θα εκπροσωπείται από το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ Ουγούρ Ζιγιάλ και το νομικό σύμβουλο του υπουργείου Ντενίζ Μπουλούκμπασι.

Πάντως, η Ελλάδα έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι ο διάλογος αυτός συνδέεται με τη μόνη νομική ελληνοτουρκική διαφορά της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της επόμενης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την περιοδικότητα των συναντήσεων και το πλαίσιο του διαλόγου, θα καθοριστούν κατά τη σημερινή στη συνάντηση της Αγκυρας.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Πάνος Μπεγλίτης υπογράμμισε ότι για την ελληνική πλευρά είναι δεδομένο το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου το οποίο πρέπει να βασίζεται: στο πλαίσιο του σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου, των διεθνών και διμερών συνθηκών, της εδαφικής ακεραιότητας, του απαραβίαστου των συνόρων, στη μη χρήση και απειλή βίας, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στα συμπεράσματα του Ελσίνκι, ιδιαίτερα στην παράγραφο τέσσερα.


Υπενθυμίζεται ότι οι διερευνητικές επαφές Αθηνών-Αγκυρας συμφωνήθηκαν από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργο Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ στη Νέα Υόρκη και επαναβεβαιώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024