Ο Σαντάμ απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια διαπίστωσαν Μπλερ και Τσένι
Το Ιράκ αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, εκτίμησαν ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, μετά τη συνάντησή τους στο Λονδίνο. Οι Μπλερ και Τσένι διευκρίνισαν ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Το Ιράκ αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, εκτίμησαν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Ντικ Τσένι, μετά τη συνάντησή τους στο Λονδίνο. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί δεκαήμερη περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής κατραστροφής. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να σκεφτούμε τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε» δήλωσε ο Μπλερ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών.
Όπως μετέδωσε το BBC, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στην εκστρατεία κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας, στην κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν, καθώς και σε διμερή οικονομικά και πολιτικά ζητήματα.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος πραγματοποιεί δεκαήμερη περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξηγήσει στους συνομιλητές του την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις στον ηγέτη του Ιράκ.
Ο Ντικ Τσένι θα περιοδεύσει στο Ισραήλ, την Τουρκία και σε εννέα αραβικά κράτη: τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, την Υεμένη, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ομάν, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.