Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Προπύλαια
Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν το Σάββατο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και, στη συνέχεια, έκαναν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους, ενώ επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών έξω από το υπουργείο.
Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν το Σάββατο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και, στη συνέχεια, έκαναν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Οι αναπληρωτές ζητούν τον άμεσο διορισμό τους και, με αυτό το σύνθημα, επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών έξω από το υπουργείο.
Έτσι, δημιουργήθηκε ένταση για λίγα λεπτά, όμως ύστερα από λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν, οι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και αποχώρησαν. Δεν κατέστη δυνατή η συνάντησή τους με τον Πέτρο Ευθυμίου, καθώς ο τελευταίος απουσίαζε για να παραστεί σε εκδήλωση.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).