Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Προσωπικές και πολιτικές ελευθερίες ζήτησε από την Κίνα ο Τζορτζ Μπους

Προσωπικές και πολιτικές ελευθερίες ζήτησε από την Κίνα ο Τζορτζ Μπους

Να διασφαλίσει τις προσωπικές και πολιτικές ελευθερίες των πολιτών κάλεσε την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Στο θέμα της Ταϊβάν, ο Μπους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ταϊπέι να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

37

Να διασφαλίσει τις προσωπικές και πολιτικές ελευθερίες των πολιτών κάλεσε την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, μιλώντας από το βήμα του Πανεπιστημίου Τσινγκχούα του Πεκίνου. Επισήμανε ότι η ελευθερία δεν οδηγεί στο χάος και κάλεσε το Πεκίνο να δείξει ανεκτικότητα έναντι της διαφορετικότητας και να σέβεται το Δίκαιο.


«Εκείνοι που φοβούνται την ελευθερία ορισμένες φορές ισχυρίζονται ότι μπορεί να οδηγήσει στο χάος, αλλά δεν συμβαίνει αυτό» υποστήριξε ο Τζορτζ Μπους. «Η ελευθερία της θρησκευτικής πίστης δεν θα πρέπει να προκαλεί φόβο. Θα πρέπει να γίνεται δεκτή, επειδή η πίστη μάς δίνει μία ηθική βάση και μας διδάσκει να ανάγουμε τους εαυτούς μας σε υψηλά επίπεδα, μας διδάσκει να αγαπάμε και να υπηρετούμε τους άλλους και να είμαστε υπεύθυνοι» πρόσθεσε.


«Σε μία ελεύθερη κοινωνία… η ανταλλαγή απόψεων δεν θεωρείται διαμάχη και η διαφωνία δεν θεωρείται επανάσταση» διεμήνυσε ο Τζορτζ Μπους, τονίζοντας ότι ανυπομονεί για την ημέρα που η Κίνα θα προκηρύξει δημοκρατικές εκλογές σε πανεθνικό επίπεδο.


«Θα υπερασπιστούμε την Ταϊβάν»


Αναφερόμενος στο θέμα της Ταϊβάν, ο Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται ότι θα βοηθήσουν την Ταϊβάν να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εξευρεθεί ειρηνική λύση στις διαφορές του Πεκίνου με την Ταϊπέι.


«Όταν η χώρα μου συνάπτει μια συμφωνία την τηρεί» είπε ο Τζορτζ Μπους αναφερόμενος στη συμφωνία ΗΠΑ-Ταϊβάν που καθορίζει τις διμερείς σχέσεις και προβλέπει ότι η Ουάσινγκτον θα βοηθήσει την Ταϊπέι σε περίπτωση που απειληθεί.


«Έχουμε στείλει το ίδιο μήνυμα, ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν προκλήσεις από καμία πλευρά, αλλά να προτιμηθεί ο ειρηνικός διάλογος» απάντησε ο Μπους, όταν κλήθηκε από τους ακροατές του να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ζήτησε «ειρηνική επίλυση» των διαφορών με την Ταϊβάν και όχι «ειρηνική ενοποίηση» μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν.


Ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε τέλος την ανάγκη για μια Κίνα «ισχυρή, ειρηνική και ευημερούσα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies