Πρόστιμα ύψους 750.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την Intersat
Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 750.000 ευρώ σε οκτώ φυσικά και πέντε νομικά πρόσωπα, για παραπλανητικές πληροφορίες και μεθοδεύσεις επί των συναλλαγών ή ανακοινώσεων για τη μετοχή της Intersat, αποφάσισε την Πέμπτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
27
Tην επιβολή «τσουχτερών» προστίμων για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας με τη μετοχή της Intersat επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Πέμπτη.
H ΕΚ αποφάσισε την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 300.000 ευρώ σε οκτώ φυσικά πρόσωπα και 450.000 ευρώ σε πέντε νομικά πρόσωπα για παράβαση του άρθρου 72, παράγραφος 2 του ν. 1969/91 για τη διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών. Η υπόθεση αφορά τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών, σε συνδυασμό με μεθοδεύσεις επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών ή ανακοινώσεων για τη μετοχή της Intersat κατά το πρώτο εξάμηνο του 1999.
Πρόκειται για αποφάσεις που συμπληρώνουν τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί παλαιότερα (Οκτώβριος 2000, Νοέμβριος 2001) για την υπόθεση της πώλησης μετοχικών πακέτων σε τιμές διαφορετικές από αυτές που ανακοινώθηκαν και για την οποία έχουν επιβληθεί συνολικά πρόστιμα περίπου 1.500.000 ευρώ, ενώ έχουν υποβληθεί και οι σχετικές εγκλήσεις.
Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε συμπληρωματικό πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ στην Laidlow Global Corp., συμπληρωματικό πρόστιμο 120.000 ευρώ στην Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ και συμπληρωματικό πρόστιμο 120.000 ευρώ στον Γιώργο Μπατατούδη.
Επίσης, για μεθοδεύσεις επί των συναλλαγών και προσυνεννοημένες συναλλαγές στη μετοχή επιβλήθηκαν πρόστιμα 90.000 ευρώ στην Capital ΑΧΕΠΕΥ, 60.000 ευρώ στην Ιndex ΑΧΕ, 60.000 ευρώ στην Ιntersat, 50.000 ευρώ στον Αναστάσιο Τριανταφυλλάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Capital AXE, 30.000 ευρώ στον Γεώργιο Ξυδέα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fininvest ΑΕΛΔΕ, και από 20.000 ευρώ στους κ. Δημήτριο Γιαννούση, Εμμανουήλ Κουμάκη, Κωνσταντίνο Παπακώστα, Γεώργιο Παγώνη και Ανδρέα Ράλλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τέμπη: Παραπομπή Τριαντόπουλου και Αγοραστού σε δίκη για το μπάζωμα από τον Άρειο Πάγο
- Σπείρα αφαιρούσε αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη – Επεισοδιακή η σύλληψη των τριών μελών
- Μέση Ανατολή: Αναθεωρήθηκε η εκτίμηση απειλής στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα – Σε επιφυλακή η ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ
- Μετά τα drone, ΗΠΑ και Ευρώπη ποντάρουν σε μη επανδρωμένα μαχητικά
- ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων των δικαστηρίων – Μήπως λόγω των πολλαπλών δικαστικών εκκρεμοτήτων της;
- Γιάννης Μαρίνος: Διαπιστώσεις με πόνο ψυχής
- O Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Θοδωρή Καλαμάτα
- Συναγερμός για φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442