Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 28o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Κυρώσεις κατά της Ζιμπάμπουε, λίγο πριν από τις εκλογές, μελετά η Ευρωπαϊκή Ένωση

Κυρώσεις κατά της Ζιμπάμπουε, λίγο πριν από τις εκλογές, μελετά η Ευρωπαϊκή Ένωση

Το ενδεχόμενο λήψης κυρώσεων εις βάρος της Ζιμπάμπουε εξετάζει τη Δευτέρα το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από την εκδίωξη από την αφρικανική χώρα του Πιέρ Σόρι, επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών της ΕΕ για τις τοπικές εκλογές.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

29

Η εκδίωξη από τη Ζιμπάμπουε του Πιέρ Σόρι, επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών της ΕΕ για τις τοπικές εκλογές, είναι πιθανόν να οδηγήσει την αφρικανική χώρα σε απομόνωση από την Ευρώπη. Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων θα συζητήσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι «15» υπουργοί Εξωτερικών.


Ο Σουηδός διπλωμάτης επρόκειτο να τεθεί επικεφαλής ενός κλιμακίου 150 ατόμων στο αφρικανικό κράτος, με την αποστολή να παρατηρεί την προεκλογική και εκλογική διαδικασία της Ζιμπάμπουε, για τις οποία η αντιπολίτευση έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα διεξαχθεί (ξανά) υπό καθεστώς διαφάνειας.


Η κυβέρνηση του προέδρου της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, εκδίωξε τον Σόρι την περασμένη Παρασκευή, καθώς αρνείται να αναγνωρίσει τα διαπιστευτήριά του ως επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ για τις εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Μαρτίου.


Στη σύνοδο των ΥΠΕΞ θα καταθέσει και ο ίδιος ο Σόρι, που αναμένεται να τονίσει ότι ενδεχόμενες κυρώσεις και απόσυρση των Ευρωπαίων παρατηρητών ίσως να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, βοηθώντας -στην ουσία- τον Μουγκάμπε.


Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν τη λήψη αυστηρών μέτρων προς το αυταρχικό καθεστώς της χώρας, που αναμένεται να περιλαμβάνουν τη διακοπή της χορήγησης αναπτυξιακής βοήθειας, την απαγόρευση προς τον Μουγκάμπε και τους υπουργούς του να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων στις «15» χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies