Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο υπουργός Μεταφορών του Αφγανιστάν

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο υπουργός Μεταφορών του Αφγανιστάν

Νεκρός από τα χέρια (εξοργισμένων από τις καθυστερήσεις των πτήσεων) Αφγανών προσκυνητών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Μεταφορών και Τουρισμού του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Ραχμάν.

29

Αφγανοί προσκυνητές που βρίσκονταν καθ οδόν προς τη Μέκκα ξυλοκόπησαν και σκότωσαν τον υπουργό Μεταφορών και Τουρισμού του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Ραχμάν, το βράδυ της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.


Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Ραχμάν ταξίδευε την ίδια ώρα από τον αερολιμένα της αφγανικής πρωτεύουσας με κατεύθυνση το Νέο Δελχί της Ινδίας. Προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος του, ήλθε στα χέρια με τους προσκυνητές, που είχαν εξαγριωθεί από τις καθυστερήσεις.


Το πλήθος είχε εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο αναμένοντας βίζα για τη Σαουδική Αραβία· μόλις είδαν το αεροπλάνο του υπουργού, μπήκαν στον αεροδιάδρομο και το μπλόκαραν. Ο Ραχμάν κατέβηκε για να τους ηρεμήσει και αυτοί του επιτέθηκαν.


Ακολούθησε εκτεταμένη συμπλοκή των προσκυνητών με τους σωματοφύλακες του υπουργού, αλλά ο τελευταίος είχε τραυματιστεί θανάσιμα και εξέπνευσε λίγο αργότερα. Τραυματίες ήταν και ορισμένοι από τους προσκυνητές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies