Αλλαγές στις αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης
Η αρμοδιότητα έκδοσης διαβατηρίων περνά από τις νομαρχίες στην αστυνομία και η ΕΛ.ΑΣ. αποσύρεται από την φρούρηση των φυλακών και τη θέση της παίρνει η νεοσύστατη Δικαστική Αστυνομία. Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε, την Τετάρτη, ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης.
Δύο βασικές αλλαγές στις αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ. εξήγγειλε, την Τετάρτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μιλώντας σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, την Πέμπτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύεται από τη φρούρηση των φυλακών η αστυνομία μέχρι το τέλος του μήνα και από τις μεταγωγές κρατουμένων μέχρι τον Ιούνιο.
Η αποδέσμεύση της ΕΛ.ΑΣ. από το έργο φρούρησης των φυλακών, μεταφράζεται σε εξοικονόμηση εκατοντάδων αστυνομικών, που θα διατεθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος.
Εξάλλου, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή εκχωρείται στην Ελληνική Αστυνομία η αρμοδιότητα έκδοσης διαβατηρίων. Τα νέα διαβατήρια θα εκδίδονται από ειδική υπηρεσία που θα συσταθεί στην αστυνομία, την Υπηρεσία Διαβατηρίων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.