Στις 12 Φεβρουαρίου θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου
Οι Γ.Παπανδρέου και Ι.Τζεμ θα οριστικοποιήσουν στις 12 Φεβρουαρίου το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη και θα είναι συνέχεια των διερευνητικών επαφών.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ, αναμένεται να οριστικοποιήσουν στις 12 Φεβρουαρίου το πλαίσιο εντός τους οποίου θα συνεχιστεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος. Οι συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη και θα αποτελέσουν συνέχεια των διερευνητικών επαφών, οι οποίες ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, να ακολουθήσουν συναντήσεις των πολιτικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ώστε να διερευνηθούν οι επαφές με στόχο να βρεθούν τα σημεία σύγκλισης στο διάλογο.
Ακόμα, οι κ. Παπανδρέου και Τζεμ συμφώνησαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, να γίνει στην Κωνσταντινούπολη τετραμερής συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, με κεντρικό θέμα την προοπτική ένταξης των δύο τελευταίων χωρών στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ