Τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη μέλους της ελληνικής κυβέρνησης στη σχολή, που η λειτουργία της έχει απαγορευτεί από το 1971.
Τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε την Τρίτη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη μέλους της ελληνικής κυβέρνησης στη σχολή, που η λειτουργία της έχει απαγορευτεί από το 1971.
«Όλη η Ελλάδα» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, «όλος ο ελληνικός λαός κλίνουν το γόνυ μπροστά σας, σε σας που φυλάσσεται αυτή την ακριτική μονή, σε αυτόν το γεμάτο μνήμες του γένους μας τόπο, όπου ακόμη ζουν λίγοι αριθμητικά αλλά γιγάντιοι ψυχικά ομογενείς μας, οι οποίοι δεν θέλησαν να εγκαταλείψουν τις πατρικές εστίες και τις μνήμες των προγόνων».
Ο κ. Μαγκριώτης συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, με τους οποίους συζήτησε το εκπαιδευτικό, καθώς και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Επίσης, είχε επαφές με εκπροσώπους των Τούρκων επιχειρηματιών και τον προεδρεύοντα του Τουρκοελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Σαρίκ Τάρα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.