Ακαρπες οι έρευνες για την ανεύρεση του Boeing που εξαφανίστηκε πάνω από τις Ανδεις
Οι Αρχές του Ισημερινού και της Κολομβίας συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση του Boeing που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (τοπική ώρα) σε ορεινή περιοχή των Ανδεων. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα.
Οι Αρχές του Ισημερινού και της Κολομβίας συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση του Boeing που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε ορεινή περιοχή των Ανδεων. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα, επτά μέλη του πληρώματος και τρεις τεχνικοί. Μεταξύ των επιβατών είναι και δύο Ισπανοί.
Όπως μετέδωσε το BBC, από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστή η «εξαφάνιση» του αεροσκάφους, πολεμικά αεροσκάφη του Ισημερινού και της Κολομβίας ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή του ηφαιστείου Κουμπάλ, σε ύψος 4.700 μέτρων, ωστόσο, η ομίχλη και οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη συνέχιση των επιχειρήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τραγική ειρωνεία, οι επιβάτες στην πλειονότητά τους ήταν συγγενείς των επιβατών ενός άλλου αεροσκάφους που κατέπεσε στον Ισημερινό στις 17 Ιανουαρίου.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις κυβερνήσεις του Ισημερινού και της Κολομβίας περί συντριβής του αεροσκάφους και οι έρευνες θα συνεχιστούν. Πάντως, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, το αεροσκάφος ενδέχεται να έχει καταπέσει σε περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού της Κολομβίας (ELN).
Το Boeing 727 της εταιρείας ΤΑΜΕ εκτελούσε την πτήση Κίτο – Τουλκάν – Κάλι, όταν είκοσι περίπου λεπτά μετά την απογείωσή του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ του πύργου ελέγχου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.