Επεισόδια, με τρεις νεκρούς, φορτίζουν την ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη που έγινε τα ξημερώματα στη Λωρίδα της Γάζας, κι ένας ακόμη πυροβολήθηκε από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή στη Ραμάλα. Πολλά μικροεπεισόδια -συμπλοκές, συλλήψεις και απαγωγές- φορτίζουν το κλίμα στη Μέση Ανατολή.
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη που έγινε τα ξημερώματα στη Λωρίδα της Γάζας. Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος πυροβολήθηκε στη Ραμάλα, δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Χεβρόνα και δέκα συνελήφθησαν ως «ύποπτοι» κοντά στη Βηθλεέμ.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε την είδηση της έκρηξης, που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και αργότερα βρέθηκαν επί τόπου τα διαμελισμένα σώματα δύο Παλαιστινίων. Οι Ταξιαρχίες του Αμπού Αλί Μουσταφά -η στρατιωτική πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης- ισχυρίστηκαν πως πρόκειται για μέλη τους που ήταν καθ οδόν προς εβραϊκό οικισμό για να τοποθετήσουν τη βόμβα, η οποία όμως εξερράγη πρόωρα.
Σε ανακοίνωσή του Μετώπου, που κυκλοφόρησε στη Γάζα αναφέρεται ότι: «Αυτή η επίθεση αυτοκτονίας είναι η απάντησή μας στην κατοχή και τον αποκλεισμό των πολεών μας και για τη δολοφονία τεσσάρων μαρτύρων μας στη Ναμπλούς».
Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι οι τέσσερεις μαχητές του ισλαμικού κινήματος Χαμάς σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην περιοχή της Ναμπλούς, ενώ ο δήμαρχος της πόλης αυτής κατήγγειλε ότι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από Ισραηλινούς στρατιώτες.
Παράλληλα, ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο, αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Νεκρός είναι και ο 23χρονος Ριάντ Κατάμπ, ο οποίος πυροβολήθηκε στην κοιλιά από έναν Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή, μετά τη λήξη μιας αψιμαχίας ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, Ισραηλινοί στρατιώτες με πολιτικά επέδραμαν σε αρτοποιείο της Χεβρόνας και άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας δύο Παλαιστίνιους -ο ένας τους, το μέλος της Φατάχ Χαζέμ Κβασμέ, ήταν καταζητούμενος από το Ισραήλ. Κατόπιν συνελήφθησαν και απήχθησαν.
Τη νύχτα είχαν επίσης συλληφθεί δέκα Παλαιστίνιοι στα χωριά Αλ Χαντρ, Χουσάν, Μπατίρ και Ναχαλίν, στα περίχωρα της Βηθλεέμ (στον τομέα όπου υπεύθυνο για την ασφάλεια είναι το Ισραήλ), καθώς θεωρήθηκαν «ύποπτοι» και προσήχθησαν για ανάκριση.
Αργότερα την Πέμπτη σημειώθηκε επίθεση Παλαιστινίων, οπλισμένων με αντιαρματικά, σε φάλαγγα οχημάτων που μετέφερε Ισραηλινούς. Δεν είναι γνωστό εάν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες από το επεισόδιο.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.