Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Ζαφειρόπουλος - Στη θέση του ο Ανδρ.Λοβέρδος

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Ζαφειρόπουλος – Στη θέση του ο Ανδρ.Λοβέρδος

Tην παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Ζαφειρόπουλος, εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαφωνία του με τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική της χώρας στα Βαλκάνια. Στη θέση του διορίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

37

Tην παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαφειρόπουλος , διαφωνούσε με τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική της χώρας στα Βαλκάνια, ενώ εμφανιζόταν δυσαρεστημένος επειδή δεν είχαν καθοριστεί οι αρμοδιότητές του τρεις μήνες μετά το διορίσμό του.


Νέος υφυπουργός Εξωτερικών διορίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.



Ο κ. Ζαφειρόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή, ενώ ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναχωρεί την Τρίτη για επίσημη επίσκεψη στη Σόφια, την έκανε δεκτή τη Δευτέρα.


Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος ήταν αρμόδιος για θέματα διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας.


Η επιστολή παραίτησης


Τους λόγους της παραίτησής του γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό, με επιστολή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Η επιστολή έχει ως εξής:


«Λόγω της απόλυτης διαφωνίας μου με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ως προς τον τρόπο οργάνωσης και άσκησης της πολιτικής μας, στον άκρως ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας μας και τις διαδικασίες υλοποίησης του ελληνικού σχεδίου για την οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.


»Σας ευχαριστώ γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να συζητήσω μαζί σας σε βάθος και σας διαβεβαιώνω ότι και ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής θα συμβάλω στην υλοποίηση των κυβερνητικών και κομματικών στόχων μας.

»Πρωτίστως όμως σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε αναθέτοντάς μου για τρίτη φορά κυβερνητικά καθήκοντα και μου δώσατε έτσι την ευκαιρία να ενισχύσω την κυβερνητική προσπάθεια και το δικό σας έργο.»


Σχόλιο του Γ.Παπανδρέου


«Έχουμε δεσμούς φιλικούς πολλών ετών, τον Γιάννη το Ζαφειρόπουλο τον γνωρίζω από τους αντιδικτατορικούς αγώνες, ελπίζω ότι οι πολιτικές διαφωνίες δεν θα επηρεάσουν αυτήν την προσωπική φιλική σχέση που έχουμε». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών.


Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι πολιτικές διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν και υπήρξαν, και ότι τιμά τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο ο τρόπος με τον οποίο εξέφρασε τη διαφορετική άποψη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024