Περίπου 120 χιλιάδες παράπονα κατέγραψε το ΙΝΚΑ το 2001
Ιδιαίτερα αυξημένες ήταν οι καταγγελίες που δέχτηκε το 2001 το ΙΝΚΑ από τους καταναλωτές. Συνολικά, το 2001 κατέγραψε περίπου 120.000 παράπονα, ενώ το 2000 περίπου 104.000. Μεγάλο μέρος των καταγγελιών αφορούσε στον τομέα των τροφίμων.
Ιδιαίτερα αυξημένες ήταν οι καταγγελίες που δέχτηκε το 2001 το ΙΝΚΑ από τους καταναλωτές. Συνολικά, το 2001 κατέγραψε περίπου 120.000 παράπονα, ενώ το 2000 περίπου 104.000.
Οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν από κατοίκους των νομών Χανίων, Ιωαννίνων, Αττικής, Ρεθύμνης και Κυκλάδων. Πρωταθλητές σε επίπεδο δήμων είναι οι κάτοικοι της Ύδρας. Ο τομέας για τον οποίο καταγράφηκαν τα περισσότερα παράπονα είναι αυτός των τροφίμων με 15.343 καταγγελίες (ποσοστό 12,63% επί του συνόλου).
Ακόμη, οι καταναλωτές έκαναν παράπονα στον ΙΝΚΑ και για τον ΟΤΕ, τα κέντρα αδυνατίσματος και τις τιμές κατά την τουριστική περίοδο. Μάλιστα, η άνοδος των παραπόνων σε σχέση με το 2000 οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην εκτίναξη των παραπόνων για τον ΟΤΕ, ο οποίος από 1.896 αναφορές το 2000 (14η θέση) ανέβηκε στις 9.914 αναφορές και στη δεύτερη θέση.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).