Οι ΗΠΑ προειδοποιούν: Μην προσφέρετε καταφύγιο στον Μπιν Λάντεν
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν κάθε χώρα που θα αποφάσιζε να δώσει καταφύγιο στον Οσάμα μπιν Λάντεν να πάρει μαθήματα από το Αφγανιστάν, όπου οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις βοήθησαν στην ανατροπή των Ταλιμπάν, οι οποίοι του προσέφεραν καταφύγιο.
34
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τρίτης κάθε χώρα που θα αποφάσιζε να δώσει καταφύγιο στον Οσάμα μπιν Λάντεν να πάρει μαθήματα από όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν, όπου οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις βοήθησαν στην ανατροπή της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, η οποία προσέφερε καταφύγιο στον Σαουδάραβα τρομοκράτη.
«Πιστεύω ότι κάθε χώρα, κάθε χώρα στον κόσμο θα ήταν παράλογο να τον φιλοξενήσει, με δεδομένο ότι όλοι είδαν τι συνέβη στους Ταλιμπάν, και νομίζω ότι αυτό ήταν και ένα καλό μάθημα για οποιουσδήποτε θα ήθελαν να κάνουν κάτι τέτοιο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Πολ Γούλφοβιτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ενημέρωση που έγινε στο Πεντάγωνο.
Ο Γούλφοβιτς τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν εδώ και περισσότερους από δύο μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι αμερικανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Αφγανιστάν και σε συνεργασία με τις αφγανικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης ανέτρεψαν το καθεστώς των Ταλιμπάν. «Ούτε ξέρουμε πού ήταν μέχρι τώρα ούτε πού βρίσκεται τώρα» κατέληξε.
Ράμσφελντ για επιχειρήσεις
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, τόνισε σήμερα ότι οι υπό αμερικανική ηγεσία δυνάμεις που αναπτύσσουν δράση στο Αφγανιστάν συνεχίζουν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω απο τον Μπιν Λάντεν και τις εναπομένουσες δυνάμεις της Αλ Κάιντα. Επανέλαβε δε ότι οι επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν πιθανόν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Συνεχίζεται η προσπάθεια, έχει μειωθεί στο εσωτερικό του Αφγανιστάν ο αριθμός των περιοχών όπου μπορεί να βρίσκονται ο Μπιν Λάντεν και οι δυνάμεις της Αλ Κάιντα» επισήμανε, και προσέθεσε: «Σημειώνεται πρόοδος, αλλά πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, που δεν θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι σκληρή».
Ο Ράμσφελντ παραδέχτηκε ότι παρά τους επίμονους βομβαρδισμούς στην περιοχή των ορεινών όγκων της Τόρα Μπόρα, δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί ούτε ο Μπιν Λάντεν ούτε οι στενοί συνεργάτες του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού στους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442