Σε σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας ο Αρχιεπίσκοπος για τις ευχές των Χριστουγέννων
Δύο σχολικά συγκροτήματα στην πλατεία Βάθη επισκέφθηκε την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος, για να ευχηθεί στους μαθητές με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόδουλος βρέθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Δύο σχολικά συγκροτήματα στην πλατεία Βάθη επισκέφθηκε την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, για να ευχηθεί στους μαθητές με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων.
Φθάνοντας το πρωί στο 55ο δημοτικό σχολείο ο κ. Χριστόδουλος έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους μαθητές. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα Χριστούγεννα αλλά και για τον αγώνα της ζωής λέγοντας: «Έξω από το σχολείο γίνεται χαλασμός. Υπάρχουν δύο δρόμοι· της Αρετής και της Κακίας. Ο πρώτος είναι δύσκολος γεμάτος αγκάθια, αλλά στο τέλος περιμένει η επιτυχία. Ο δεύτερος είναι εύκολος, κατηφορικός αλλά στο τέλος του περιμένει η πτώση.»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Χριστόδουλος επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει πώς ντύνονται και πώς κουρεύονται οι νέοι. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ψυχή σας» σημείωσε.
Ο Αρχιεπίσκοπος έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις και στο 4ο δημοτικό σχολείο που επισκέφθηκε στη συνέχεια. Τον κ. Χριστόδουλο συνόδευε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος Φιλοθέου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε στο ναό του Αποστόλου Παύλου, στην πλατεία Βάθη.
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και αύριο θα επισκεφθεί κέντρα απεξάρτησης τοξικομανών.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.