Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης
Χιόνια, πλημμύρες και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ελβετία και στη Βουλγαρία.
30
Χιόνια, πλημμύρες και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ελβετία και στη Βουλγαρία.
Στην Ιβηρική χερσόνησο, οι σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Καταλονίας είχαν σαν αποτέλεσμα να αποκοπεί η συγκεκριμένη επαρχία από την υπόλοιπη Ισπανία. Προβλήματα παρατηρούνται σε πολλούς οδικούς άξονες της χώρας, ενώ δεκάδες οδηγοί φορτηγών και εκδρομείς παρέμειναν ακινητοποιημένοι σε δύο από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους.
Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Γαλλία, ενώ οι Αρχές της Κορσικής ανέφεραν ότι δεκάδες χωριά έχουν αποκλειστεί, 4.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και άλλα 2.500 χωρίς τηλέφωνο.
Όπως μετέδωσε το BBC, η Βρετανία «γλίτωσε» από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, ωστόσο, έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Στην Ιταλία, οι Αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ χιόνι έπεσε στη Βενετία.
Τέλος, το λιμάνι της Βάρνας στη Βουλγαρία, έκλεισε τη Δευτέρα, λόγω των ισχυρών ανέμων και της χιονόπτωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442