Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Πράξεις και όχι μόνο λόγια, απαντά στο διάγγελμα Αραφάτ το Ισραήλ – Θετικές οι ΗΠΑ

Πράξεις και όχι μόνο λόγια, απαντά στο διάγγελμα Αραφάτ το Ισραήλ – Θετικές οι ΗΠΑ

Η έκκληση του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, για διακοπή όλων των ένοπλων ενεργειών εναντίον Ισραηλινών πρέπει να ακουλουθηθεί από ουσιαστικές πράξεις, απάντησε απόψε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, εκφράζοντας την επιφύλαξή του.

34

Η έκκληση του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, για διακοπή όλων των ένοπλων ενεργειών εναντίον Ισραηλινών πρέπει να ακουλουθηθεί από ουσιαστικές πράξεις, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν. «Θέλω να κρίνω τον Αραφάτ από τις πράξεις του, όχι από τα λόγια του» τόνισε ο Ραανάν Γκισίν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN , απαντώντας στο διάγγλεμα του Αραφάτ που μεταδόθηκε από την παλαιστινιακή τηλεόραση.


Ο Γκισίν είπε ακόμα ότι είναι επιφυλακτικός απέναντι στις υποσχέσεις του Αραφάτ, στις οποίες περιλαμβάνεται η υπόσχεση να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που παραβίασαν τις εντολές της Παλαιστινιακής Αρχής για κατάπαυση του πυρός, με συνέπεια τη νέα έκρηξη βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που διαρκεί εδώ και 15 μήνες.


Ωστόσο, ο Ισραηλινός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι δεν σημειώθηκε καμία επίθεση σήμερα, την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ Αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.


«Όταν ο Αραφάτ θέλει να ελέγξει την κατάσταση, μπορεί να το κάνει, όταν θέλει να αναλάβει δράση, την αναλαμβάνει. Ελπίζω πραγματικά ότι αυτά τα λόγια θα τα ακολουθήσουν και οι αναγκαίες πράξεις» κατάληξε ο Γκισίν.


Ωστόσο, Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ με όλμους άνοιξαν εναντίον του εβραϊκού οικισμού Ραφάα Γιαμ στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς θύματα, λίγο μετά τη μετάδοση της ομιλίας του Αραφάτ, όπως ανακοίνωσαν ισραηλινοί στρατιωτικοί κύκλοι.


Εποικοδομητικά στοιχεία


«Η ομιλία (του Παλαιστίνιου ηγέτη) περιείχε εποικοδομητικά στοιχεία, αλλά το σημαντικό είναι πώς τα λόγια θα μετατραπούν σε έργα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλάισερ.


Στη σχετική ανακοίνωση επαναλαμβάνεται για άλλη μία φορά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι ο Αραφατ πρέπει να αντιμετωπίσει δυναμικά και να προχωρήσει στην καταστολή της παλαιστινιακής βίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies