Τα κολακευτικά σχόλια της ΔΟΕ απέσπασε η παρουσίαση της προόδου για το 2004
Ικανοποίηση εξέφρασε η ΔΟΕ αμέσως μετά την παρουσίαση, από τη Γ.Αγγελοπούλου, της προόδου της Ολυμπιακής προετοιμασίας. «Ούτε μία ημέρα χαμένη» ήταν το σύνθημα που επανέλαβε η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», που ζήτησε επίσης να επιταχυνθούν οι ρυθμοί.
Ικανοποίηση εξέφρασε η ΔΟΕ αμέσως μετά την παρουσίαση στη Λοζάνη, από τη Γ.Αγγελοπούλου, της προόδου της Ολυμπιακής προετοιμασίας. «Ούτε μία ημέρα χαμένη» ήταν το σύνθημα που επανέλαβε η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», που ζήτησε επίσης να επιταχυνθούν οι ρυθμοί.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου έκανε, κατ αρχάς μία ανασκόπηση της προόδου κατά το τελευταίο εξάμηνο. Κατόπιν, παρουσίασε τον προϋπολογισμό της Οργανωτικής Επιτροπής, που είναι ισοσκελισμένος στα 1,96 δισ. ευρώ και εξασφαλισμένος από συμβόλαια κατά 80%.
Ανακοίνωσε επίσης το πρόγραμμα εισιτηρίων (για το οποίο εγκρίθηκε η διαδικασία τεχνολογικής διαχείρισης), το ημερήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα της διεθνούς λαμπαδηδρομίας, που είναι μοναδικό -αφού θα διασχίσει πρώτη φορά και τις πέντε ηπείρους.
Τόσο ο Ζακ Ρογκ όσο και αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια, έλεγαν πηγές της «Αθήνα 2004» για όσα είδαν κια άκουσαν για την πορεία της προετοιμασίας της Αθήνας για τη διοιργάνωση των Αγώνων.
Περισσότερο αυστηρός ήταν ο Ντένις Όσβαλντ: «Οι καθυστερήσεις που έχουν συσσωρευτεί από τα πρώτα χρόνια υπάρχουν ακόμη. Ο χρόνος που απομένει για να ολοκληρωθεί το έργο δεν επιτρέπει να χάσουμε ούτε μία ημέρα. Θα είναι μία κούρσα με το χρόνο έως το τέλος. Πρέπει να διατηρήσουμε την πίεση».
Και εντόπισε ως το σημαντικότερο πρόβλημα αυτό των 3.000 κλινών που πρέπει να βρεθούν ακόμη. Είπε ότι υπάρχει μία περίπτωση να χτιστούν νέα ξενοδοχεία, ειδάλλως θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα κρουαζιερόπλοια για τη στέγαση του κοινού.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου επανέλαβε μετά την παρουσίαση: «Ούτε μία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στην Ολυμπιακή προετοιμασία πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας, με στόχο να διοργανώσουμε το 2004 μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα στείλουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της σύγχρονης Ελλάδας».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.