Τρεις πενθήμερες πανελλαδικές απεργίες αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ
Νεκρώνουν και πάλι τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί που εργάζονται σε αυτά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις νέες πενθήμερες πανελλαδικές απεργίες. Η ημερομηνία έναρξης των νέων κινητοποιήσεων θα καθοριστεί εντός των επόμενων ημερών.
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Οι γιατροί αποφάσισαν τρεις νέες πενθήμερες πανελλαδικές απεργίες, η ημερομηνία έναρξης των οποίων θα καθοριστεί εντός των επόμενων ημερών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), «η συστηματική υποσχεσιολογία των αρμοδίων, οδηγεί τον κλάδο μας σε απόγνωση και την περίθαλψη των ασφαλισμένων σε παραπέρα υποβάθμιση».
Παράλληλα, η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ επισημαίνει ότι οι σχεδιαζόμενες αποσπασματικές, πρόχειρες και απρογραμμάτιστες παρεμβάσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, θα οδηγήσουν σε «αλλαγή ταμπέλας» στα σημερινά πολυιατρεία του ΙΚΑ και σε μεγαλύτερο αδιαχώρητο με την προσθήκη άλλων τεσσάρων εκατ. ασφαλισμένων σε αυτά.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων