Ήττα στις εκλογές, αν δεν ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ «βλέπει» ο υπ. Υγείας
Συνεργάτες του πρωθυπουργού θέλουν να «ροκανίσουν» υπουργούς, αποκαλύπτει ο Αλ.Παπαδόπουλος, ο οποίος απειλεί να παραιτηθεί εάν η μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ δεν προχωρήσει. Ο ίδιος δηλώνει ότι, εάν δεν γίνει η μεταρρύθμιση, το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές.
35
Αν η μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ δεν ολοκληρωθεί, το ΠΑΣΟΚ θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές, δηλώνει σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Υγείας, Αλ.Παπαδόπουλος. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι εάν οι αλλαγές στην Υγεία δεν προχωρήσουν, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο υπουργείο. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται, ακόμη, σε συνεργάτες του πρωθυπουργού που προσπαθούν να «ροκανίσουν» υπουργούς.
«Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού ροκανίζουν υπουργούς. Πρώτον, δεν έχουν κανένα δικαίωμα, γιατί αυτό συνιστά παράβαση του πολιτεύματος. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχουν καμία εξουσία, είναι βοηθοί εκπλήρωσης» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.
«Πρόκειται για μια κλασσική μέθοδο αποσταθεροποίησης μιας προσπάθειας. Και η προσπάθεια δεν είναι δική μου. Είναι της κυβέρνησης και στηρίζεται σε αποφάσεις του Υπουργικών Συμβουλίων, Κεντρικών Επιτροπών και συνεδρίων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως είναι απόφαση του λαού. Αυτή κυβέρνηση αν δεν ολοκληρώσει αυτό το σύστημα υγείας στις εκλογές, θα βρεθούμε σε δεινή θέση. Θα ηττηθούμε. Αυτό θέλουν;» προσθέτει ο υπουργός Υγείας.
Ερωτηθείς για τα όσα δημοσιεύτηκαν περί δυσαρέσκειας του πρωθυπουργού, η οποία εκφράστηκε από συνεργάτες του, ο κ. Παπαδόπουλος σχολιάζει: «Είναι αλήθεια ότι γράφτηκαν στον Τύπο διάφορες πληροφορίες και αιτιάσεις. Θα το ξεκαθαρίσω μια και καλή: Όχι μόνο δεν υπάρχει διάθεση αναστολής της μεταρρύθμισης από την πλευρά του πρωθυπουργού, αλλά ίσως είναι ο μόνος που στηρίζει αυτή τη μεταρρύθμιση».
Στηρίζουμε την προσπάθεια, δηλώνει ο Χ.Πρωτόπαπας
«Η μεταρρύθμιση στην Υγεία είναι προτεραιότητά μας. Στηρίζουμε ολόπλευρα αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο Χρήστος Πρωτόπαπας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι «ο πρωθυπουργός και όλοι μας στηρίζουμε την προσπάθεια του Αλέκου Παπαδόπουλου για μια σωστή μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, για να προσφέρουμε υπηρεσία στον πολίτη».
Τελευταία ενημέρωση: 18:09
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442