Δεν θα υπάρξει άλλος «Καποδίστριας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει εν όψει των βουλευτικών και δημοτικών εκλογών, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Κ.Σκανδαλίδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος «Καποδίστριας».
Δεν πρόκειται να υπάρξει και δεύτερος «Καποδίστριας», ξεκαθάρισε μιλώντας, την Πέμπτη, στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ.Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε ακόμη ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί με αλλαγή του χάρτη της αυτοδιοίκησης, ενόψει των δημοτικών και βουλευτικών εκλογών. Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι κατά την περίοδο της διακυβέρνησής της δημιούργησε τα μεγαλύτερα χρέη της κεντρικής διοίκησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει κατάργηση των ορίων των νομών ή των δήμων γενικευμένης ή καθολικής μορφής. Παράλληλα, πρότεινε μια ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και των φορέων για την αξιολόγηση όλων ανεξαιρέτως των μεταρρυθμίσεων στην αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι το επόμενο βήμα της μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση έχει εξ αντικειμένου δύο κεντρικούς στόχους: την αλλαγή στη διοίκηση στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της απλοποίησης των διαδικασιών και της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού, και δεύτερον, την εθελούσια συνεργασία διαδημοτικού χαρακτήρα με στόχο τη συμμετοχή στην αναπτυξιακή διαδικασία και την οργάνωση κοινών αρμοδιοτήτων. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για λειτουργικές συνενώσεις δήμων και τόνισε ότι μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για τη δημιουργία συμπολιτειών, εκεί όπου είναι ώριμες οι συνθήκες, με αποφάσεις των δήμων. Η προβολή αυτού του μοντέλου στις μητροπολιτικές περιοχές είναι το πεδίο έναρξης του διαλόγου για τις μητροπολιτικές λειτουργίες.
Στην ομιλία του ο κ. Σκανδαλίδης επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δημιούργησε κατά την περίοδο της διακυβέρνησής της τα μεγαλύτερα χρέη της κεντρικής διοίκησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Πολλή κουβέντα γίνεται για το σκληρό ροκ, αλλά η ουσία είναι ότι η ΝΔ ούτε τον Καποδίστρια ψήφισε, ούτε τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ήθελε και τώρα θα γίνει ο υπερασπιστής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και του Καποδίστρια, απέναντι σε μας που τους θεσπίσαμε, τους αναπτύξαμε και τους αναπτύσσουμε, επειδή εμείς είπαμε ότι οι θεσμοί εξελίσσονται και πρέπει να τους αξιολογήσουμε για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα» τόνισε ο κ. Σκανδαλίσης
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.