Υπάρχει κίνδυνος ανθρωπιστικής καταστροφής στο Κουντούζ, προειδοποιεί ο Βρετανός ΥΠΕΞ
Για το ενδεχόμενο «ανθρωπιστικής καταστροφής» στο Κουντούζ, όπου έχουν περικυκλωθεί χιλιάδες μαχητές των Ταλιμπάν από δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας, προειδοποίησε από το Ισλαμαμπάντ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο.
37
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο προειδοποίησε, την Παρασκευή, για το ενδεχόμενο «ανθρωπιστικής καταστροφής» στο Κουντούζ, όπου χιλιάδες μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των Ταλιμπάν έχουν περικυκλωθεί από δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας. Ο Στρο δήλωσε ότι συζήτησε το πρόβλημα με τον πακιστανό πρόεδρο Περβέζ Μουσαράφ και με τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντούλ Σατάρ.
«Συζητήσαμε για τη δύσκολη αυτή κατάσταση, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρή. Γνωρίζουμε όλοι ότι μια ανθρωπιστική καταστροφή είναι πιθανό να συμβεί στην Κουντούζ» τόνισε ο Στρο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πακιστανό ομόλογό του.
Από την πλευρά του ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση της φυλής των Παστούν στη διάσκεψη για το Αφγανιστάν που θα γίνει τη Δευτέρα στο Βερολίνο.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Ισλαμαμπάντ και με τον αναπληρωτής ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν, Φραντσέσκ Βεντρέλ.
«Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες, ότι θα συναντηθούν και αμέσως θα συμφωνήσουν ως προς το είδος του σχεδίου που προωθούμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας» επισήμανε ο Βεντρέλ, μετά τις συνομιλίες που είχε με Τζακ Στρο.
«Υπάρχει αρκετή έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των διαφόρων ομάδων και δεν υπάρχει πλήρης ομοφωνία ούτε μέσα στους κόλπους των ίδιων ομάδων» προσέθεσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
- Εξπρές επιστροφές φόρου κάθε εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442