
Βάπτισμα στα καθήκοντά του για τον νέο εκπρόσωπο του Χριστόδουλου
Την πρώτη του επαφή με τον Τύπο είχε την Παρασκευή ο νέος εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, που ορίστηκε στη θέση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου.
29
Ο νέος εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, πήρε την Παρασκευή το βάπτισμα στα νέα του καθήκοντα· συναντήθηκε με τους συντάκτες του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, στους οποίους τον σύστησε ο προκάτοχός του, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, πατέρας Θωμάς Συνοδινός.
Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου άδραξε την ευκαιρία για να δώσει το στίγμα του· «σήμερα, στην ταραγμένη εποχή μας, η Εκκλησία αναζητεί τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να διεισδύσει ακόμη περισσότερο, ευεργετικά και δημιουργικά στην κοινωνική ζωή, προβάλλοντας τις αξίες της Ορθοδοξίας και ανοίγοντας δρόμους» είπε.
Και προσέθεσε πως «στην αναζήτησή της αυτή, η Εκκλησία χρειάζεται να ανανεώνει συνεχώς το πρόσωπό της και να δυναμώνει τους δεσμούς της με το κοινωνικό σώμα».
Ποιός είναι ο Επιφάνιος Οικονόμου
Ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου προΐσταται του μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα με το χρίσμα του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, θα έχει και τα καθήκοντα του γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως.
Γεννήθηκε στο Βόλο το 1969, φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή του Γυμνασιακού Οικοτροφείου της Μητρόπολης Δημητριάδος. Σπούδασε κλασσική μουσική στο Ωδείο Αθηνών και είναι διπλωματούχος καθηγητής βυζαντινής και εκκλησιαστικής μουσικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4): Δράση με τελικό Κυπέλλου, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- Lolita Cercel: Γιατί μια εικονική ΑΙ τραγουδίστρια έχει εξοργίσει τους Ρομά

