26

Πολύ καλή εμφάνιση για 45 τουλάχιτον λεπτά πραγματοποίησε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο γιλικό με την Εσθονία της οποίας επικράτησε με 4-2, ενώ προηγήθηκε και με 4-0 στο άδειο σχεδόν «Ν.Γκούμας».


Το ξεκίνημα για τους διεθνείς ήταν εκρηκτικό. Με οργανωτή τον Βασίλη Τσάρτα η ελληνική ομάδα ήταν ικανή για τέμρα σε κάθε επίθεση που έκανε. Έτσι την αρχή έκανε ο Ντέμης Νικολαΐδης στο 8ο λεπτό ανοίγοντας το σκορ.


Ο επιθετικός δεν άργησε να κάνει τα τερματά του δύο. Τέσσερα λεπτά αργότερα και ύστερα από έναν ακόμα πολύ καλό συνδιασμό έγραψε το 2-0.


Ο Βασίλης Τσάρτας θέλησε όμως να βάλει και την υπογραφή του στην επιστροφή του με τα χρώματα της εθνικής. Στο 25ο λεπτό με μακρινό σουτ έγραψε το 3-0.


Ο Νίκος Μαχλάς ύστερα από πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι, βρήκε το δρόμο για τα δύχτια στο 39 κάνοντας το 4-0. Για την Εσθονία το σκορ μείωσε ο Βικμάε, καθώς από τύχη η μπάλα βρήκε επάνω του και κατευθύνθηκε στην εστία του Νικοπολίδη, που ήταν και η μοναδική φορά που χρειάστηκε να την προσέξει.


Στην επανάληψη ο Ότο Ρεχάγκελ θέλησε να δώσει ευκαιρίες και στους υπόλοιπους παίκτες τους. Με πέντε νέους στην ενδεκάδα, όπως ήταν φυσικό χάθηκε η ομοιογένεια. με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν οι διεθνείς να φτάσουν σε ένα ακόμα τέρμα αν και είχαν την υπεροχή.


Ο Ζελίνσκι μείωσε σε 4-2 στο 80 ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.


Ελλάδα: Νικοπολίδης (46 Χαλκιάς), Κασάπης (60 Κωνσταντινίδης Π.), Φύσσας, Βόκολος, Νταμπίζας, Λάκης (46 Καφές), Ζαγοράκης (46 Γεωργιάδης), Μαχλάς (46 Βρύζας), Κατσιαμπής, Νικολαϊδης (46 Λυμπερόπουλος), Τσάρτας (65 Ζήκος).


Εσθονία: Πουμ, Αλας, Λεμσάλου, Πιρόγια, Ρούμπα (90 Λέτμα), Ρειμ, Βίκμαε, Νόβικοφ, Ζελίνσκι (81 Χααβίστου), Κρίσταλ, Οπερ.


* Η εθνική μας ομάδα θα δώσει νέο φιλικό αγώνα την Τετάρτη με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα της Κύπρου, στο γήπεδο Καισαριανής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ