
Έκκληση στις ΗΠΑ να δείξουν αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο εμίρης του Κατάρ
Με την έκκληση του εμίρη του Κατάρ προς τις ΗΠΑ να δείξουν αυτοσυγκράτηση όσον αφορά στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Αφγανιστάν, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, άρχισαν την Τετάρτη οι εργασίες της Ισλαμικής Διάσκεψης.
31
Με την έκκληση του εμίρη του Κατάρ προς τις ΗΠΑ να δείξουν αυτοσυγκράτηση όσον αφορά στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Αφγανιστάν, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, άρχισαν την Τετάρτη οι εργασίες της Ισλαμικής Διάσκεψης.
Ο ίδιος καταδίκασε βέβαια «απερίφραστα» τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να περιοριστούν στους δράστες των επιθέσεων, ώστε αθώοι λαοί να μην πληρώσουν το τίμημα. Αδιάσειστες αποδείξεις κατά των ενόχων πρέπει να παρουσιαστούν» δήλωσε ο σεΐχης Χαμάντ Μπεν Χαλίφα αλ-Θάνι.
Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, τόνισε την ανάγκη ανάληψης δράσης εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά, ταυτόχρονα, άσκησε κριτική κατά του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, ο Αραφάτ υποστήριξε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύεται την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα για να εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων.
Χθες, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, υποστήριξε ότι ο ΟΗΕ οφείλει να είναι ο άξονας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Από πότε οι ταπεινές σαρδέλες έγιναν talk of the town;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Βαλένθια: Οι πανηγυρισμοί στη «Roig Arena» μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (vid)
- Χανταϊός: Πόσα είδη υπάρχουν; Πώς μεταδίδεται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Νέες ταινίες: Στους ρυθμούς των θερινών σινεμά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442