Ελπιδοφόρο πειραματικό εμβόλιο για την Κρόισφελντ-Γιάκομπ
Λονδίνο: Αποτελεσματικό αποδεικνύεται πειραματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Κρόισφελντ-Γιάκομπ, της μορφής της νόσου των τρελών αγελάδων που πλήττει τον άνθρωπο, το οποίο δοκιμάζεται στις ΗΠΑ.
Λονδίνο: Αποτελεσματικό αποδεικνύεται πειραματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Κρόισφελντ-Γιάκομπ, της μορφής της νόσου των τρελών αγελάδων που πλήττει τον άνθρωπο, το οποίο δοκιμάζεται στις ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το BBC, η 20χρονη Βρετανίδα Ρέιτσελ Φόρμπερ παρουσίαζε συμπτώματα της νόσου -η οποία διαγιγνώσκεται σαφώς μόνο με νεκροψία-, οι γιατροί της είχαν δώσει ένα χρόνο ζωής και η ίδια δεν μπορούσε καν να αναγνωρίσει τους γονείς της.
Η ασθενής μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ, στο University of California School of Medicine, όπου ο νομπελίστας γιατρός Στάνλει Προύσινερ την ενέταξε σε μια πειραματική θεραπεία. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, μόλις 19 μέρες αργότερα.
Η 20χρονη γυναίκα κατόρθωσε να ξαναπερπατήσει χωρίς βοήθεια, να συνομιλήσει, να χρησιμοποιήσει μαχαιροπήρουνα και να περάσει επιτυχώς δoκιμασίες συντονισμού των κινήσεων, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday.
Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της θεραπείας επιβεβαιώνονται και από πηγή του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα περάσουν αρκετά χρόνια ώσπου να ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές και να παραχωρηθεί η σχετική άδεια για παρασκευή του φαρμάκου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Προύσινερ απέσπασε το 1997 το Νόμπελ Ιατρικής για την εργασία του για τα prion, τους μολυσματικούς παράγοντες που έχουν ενοχοποιηθεί για τη μετάδοση μιας σειράς λοιμωδών νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της Κρόισφελντ-Γιάκομπ.
health.in.gr
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442