
Στα χέρια της GM οδηγείται η Daewoo
Η εξαγορά της χρεοκοπημένης Daewoo από την General Motors φαντάζει πλέον ως η μόνη ελπίδα για τη διάσωσή της, όπως παραδέχεται ακόμη και ο πρόεδρος της κορεατικής εταιρείας Lee Jong-dae.
Η εξαγορά της χρεοκοπημένης Daewoo από την General Motors φαντάζει πλέον ως η μόνη ελπίδα για τη διάσωσή της, όπως παραδέχεται ακόμη και ο πρόεδρος της κορεατικής εταιρείας Lee Jong-dae.
Ωστόσο, βασική προϋπόθεση αποτελεί η περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας μέχρι τον επόμενο μήνα, κάτι που έχει συζητηθεί και έχει ήδη αποφασιστεί με τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου εργαζομένων. Εντούτοις, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που στηρίζεται κυρίως στις απολύσεις κινδύνευσε να ακυρωθεί χτες, όταν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας απείλησαν με απεργία. Τελικά η ηγεσία του σωματείου δεν κατάφερε να συμφωνήσει για τους τρόπους αντίδρασης στα σχέδια των υπευθύνων της Daewoo, με αποτέλεσμα η απεργία να μετατραπεί σε ολιγόωρη στάση εργασίας, ενώ νεότερες εξελίξεις αναμένονται σήμερα.
Αυτήν τη στιγμή ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για εμάς είναι το εργοστάσιο FSO που διατηρούμε στην Πολωνία, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, αν και δεν παρουσιάζει κέρδη. Όμως δεν έχουμε σκοπό να το ξεφορτωθούμε δήλωσε ο Lee Jong-dae τονίζοντας: Ο γρηγορότερος τρόπος για να συνέλθουμε θα ήταν η εξαγορά μας από την GM.
Πηγή: Reuters
auto.in.gr
- Σακελλαρίδης: Λανθασμένη κίνηση η αποχώρηση των 7 βουλευτών από τη Νέα Αριστερά
- ΕΠΟ: Λανουά για 2 ακόμη χρόνια, Super Cup στις 12/8 και αλλαγές στο Κύπελλο
- Αχτσιόγλου: Παραιτείται από βουλευτής – «Δεν παραιτούμαι από την ενεργό πολιτική»
- Ο 20χρονος Κέιν Πάρσονς είναι ο νεότερος σκηνοθέτης που κατέκτησε την πρώτη θέση στο αμερικανικό box office
- O Κουρτουά επενδύει στην Γκενκ του Καρέτσα
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τοξικολογικές εξετάσεις στα παιδιά – Τι ερευνούν οι Αρχές


