μπορεί και να χτυπήσεις,
μα και να κάτσεις φρόνιμα
ποιόν τελικά θα πείσεις;
Στίχοι Λίνας Νικολακοπούλου από τη συλλογή "Ολογράφως", Εκδόσεις Νάκας.
Το .gr δεν υπάρχει στους στίχους, απλώς μια και
μπορεί και να χτυπήσεις, μα και να κάτσεις φρόνιμα ποιόν τελικά θα πείσεις;
Στίχοι Λίνας Νικολακοπούλου από τη συλλογή “Ολογράφως”, Εκδόσεις Νάκας.
Το .gr δεν υπάρχει στους στίχους, απλώς μια και μιλάμε για ονόματα είναι ευκαιρία να πούμε μια κουβέντα για τα ονόματα .gr:
Υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν να βρουν το τέλειο όνομα .gr για τα σχέδια/επιχείρηση/όνειρά τους. Στην προσπάθεια αυτήν κατοχυρώνουν αδιακρίτως ονόματα και αγοράζουν κατοχυρωμένα ονόματα πληρώνοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ναι, ναι χιλιάδες ευρώ.
Ας υπογραμμίσουμε λοιπόν ότι ένα ωραίο όνομα .gr δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στην επιτυχία του περιεχομένου του. Να δώσουμε μερικά παραδείγματα τέτοιων ονομάτων από την σφαίρα των .com: google, yahoo, microsoft, apple. Πώς θα έπρεπε να ονομάζονται κανονικά; Μάλλον search, communicate, software, userfriendly.
Σπάνια η επιτυχία εξαρτάται από το όνομα. Για τα ονόματα ισχύει μόνο αυτό που γράφει ο Επίκτητος στην Αρριανού Επιτομή: “Αρχή παιδεύσεως, η των ονομάτων επίσκεψις” αποδίδοντάς το στον Σωκράτη.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»