Δημιουργείται Εθνικός Φορέας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων
Αθήνα: Τη δημιουργία Εθνικού Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων μέχρι το τέλος του 2001 ή τις αρχές του 2002 εξήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την ποιότητα των λιμνών και των ποταμών στην Ελλάδα και των δράσεων για την αναβάθμιση του υδάτινου περιβάλλοντος.
Αθήνα: Τη δημιουργία Εθνικού Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων μέχρι το τέλος του 2001 ή τις αρχές του 2002 εξήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την ποιότητα των λιμνών και των ποταμών στην Ελλάδα και των δράσεων για την αναβάθμιση του υδάτινου περιβάλλοντος.
Ο κ. Λαλιώτης παρουσίασε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε δύο κεντρικά και δεκατέσσερα περιφερειακά εργαστήρια και αφορούσαν σε 196 λίμνες και ποτάμια της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα, γιατί έχουν την απαιτούμενη επιστημονική τεκμηρίωση και κατατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος και τον ΟΑΣΑ.
Όπως επισήμανε, όσον αφορά στις τοξικές ουσίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα φυτοφάρμακα, το 97% των λιμνών και των ποταμών πληροί τις προδιαγραφές που θέτουν η κοινοτική και ελληνική νομοθεσία.
Ο υπουργός τόνισε ότι στις αρχές του 2001 λειτουργούσαν στη χώρα μας 197 βιολογικοί καθαρισμοί, ενώ άλλοι 93 ολοκληρώνονται στο τέλος του 2001 και 185 θα κατασκευαστούν μέχρι το 2006.
Ο κ. Λαλιώτης σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην τοποθέτηση «Πράσινων Σημαιών», στις λίμνες και τα ποτάμια, κατ’ αντιστοιχία με τις «Γαλάζιες Σημαίες» των θαλασσών, και θα προτείνει την εφαρμογή αυτού του μέτρου σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Ετοιμάζεται οδικός χάρτης για την προστασία και διαχείριση της λίμνης Βιστωνίδας
- «Emily in Paris»: Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα στη Μύκονο – σε ποια σημεία του νησιού
- Επεισόδια σε αγώνα Futsal στην Κύπρο (vid)
- Λέσβος: Συνελήφθη αγρότης που μετέφερε παράνομα 480 πρόβατά εν μέσω καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
- Κλειστή η Καραγιώργη Σερβίας λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ – Αυξημένη η κίνηση στο Σύνταγμα
- Μήνυση σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια – Συγγενείς γυναίκας που πέθανε στη θάλασσα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Μαξίμου με ολοκληρωμένη πρόταση
- ΠΑΣΟΚ: Ευθεία πρόκληση στο κράτος δικαίου η προσπάθεια Κασιδιάρη για επάνοδο στην πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442