Η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον κόσμο, εκτιμά ο Γ.Παπανδρέου
Η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία και τη φωνή της στις κρίσιμες εξελίξεις που διαδραματίζονται στον κόσμο, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου περιγράφοντας τον σκοπό της περιοδείας του στο εξωτερικό -τελευταίος σταθμός της ήταν το Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζακ Στρο.
Η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία και τη φωνή της στις κρίσιμες εξελίξεις που διαδραματίζονται στον κόσμο, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου περιγράφοντας τον σκοπό της περιοδείας του στο εξωτερικό -τελευταίος σταθμός της ήταν το Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζακ Στρο.
Αναπόφευκτα, στις συνομιλίες τους κυριάρχησε η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ· αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται η νέα εποχή -μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα- πιστεύει ο Έλληνας ΥΠΕΞ και προτρέπει να «ακουστεί η ισχύς της δικής μας φωνής, να είμαστε μέρος της διαμόρφωσης αυτής της νέας πολιτικής που είναι εν τη γενέσει της».
Στο ερώτημα ποιά θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Γίνεται πλέον σοβαρή συζήτηση για μια εστιασμένη αντίδραση με στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η οποία θα συνοδεύεται με μια προσπάθεια διεύρυνσης μιας συμμαχίας όσο γίνεται μεγαλύτερη με συμμετοχή του αραβικού και του μουσουλμανικού κόσμου. Δεν κάνουμε πόλεμο πολιτισμών, ο στόχος μας είναι ένα μακροπρόθεσμο επίπεδο βασικών αρχών, όπως είναι η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανοικτή κοινωνία».
Και, μιλώντας για τις σχεδιαζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε: «Ίσως δεν αποκλείεται η στρατιωτική παρέμβαση, αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι το μόνο ή το κύριο μέσο αντίδρασης. […] Θα έχουμε ένα πλέγμα αντιδράσεων, το οποίο θα έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης εκστρατείας ενάντια στην τρομοκρατία και υπέρ κάποιων βασικών αρχών της ανοιχτής και ελεύθερης κοινωνίας».
Όμως η συζήτηση στο Φόρεϊν Όφις περιστράφηκε μκαι γύρω από τα περιφερειακά προβλήματα: στην Κύπρο, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή -«η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθούμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα της περιφέρειας» εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών.
Κλείνοντας, ανέφερε πως σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διπλωματική αποστολή σε χώρες του αραβικού κόσμου, για τον ίδιο σκοπό με τον οποίο ξεκίνησε τις δηλώσεις του: να είναι ισχυρή η παρουσία της Ελλάδας στις εξελίξεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων