Οι επιστήμονες αναζητούν εναλλακτικά παράγωγα για το αίμα
Λος Αντζελες: Το τρομακτικό χτύπημα στις ΗΠΑ με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες προκάλεσε αύξηση των δωρητών αίματος, αλλά οι επιστήμονες επιτείνουν τους προσπάθειές τους για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, καθώς τα αποθέματα αίματος των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1% τον τελευταίο χρόνο.
Λος Αντζελες: Το τρομακτικό χτύπημα στις ΗΠΑ με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες προκάλεσε αύξηση των δωρητών αίματος, αλλά οι επιστήμονες επιτείνουν τους προσπάθειές τους για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, καθώς τα αποθέματα αίματος των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1% τον τελευταίο χρόνο.
Οι ερευνητές προσανατολίζονται σε εναλλακτικές λύσεις, όπως η αιμογλοβίνη από βοοειδή και οι εγχειρήσεις σε χαμηλή θερμοκρασία, στις οποίες απαιτούνται μικρές ποσότητες αίματος συγκριτικά με τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σήμερα.
Ο αναλυτής Φράνκλιν Μπέργκερ της χρηματοπιστωτικής εταιρείας J.P.Morgan δήλωσε στο Reuters ότι «η έρευνα για την αναζήτηση εναλλακτικών παραγώγων αίματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι αιμοδότες μειώνονται, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ανάγκες».
Η μείωση του αριθμού των αιμοδοτών ενισχύεται και από τους αυστηρούς περιορισμούς που επέβαλε ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός υπό το φόβο να διαδοθεί η νόσος Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ (vCJD), γνωστή και ως νόσος των «τρελών αγελάδων».
Συγκεκριμένα, από τους δυνητικούς εθελοντές αιμοδότες εξαιρούνται όσοι έζησαν στην Αγγλία τρεις συνεχόμενους μήνες και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έξι μήνες, από το 1980 και έπειτα, καθώς και άτομα που έχουν υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος στη Μεγάλη Βρετανία το ίδιο χρονικό διάστημα.
health.in.gr
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
