Προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου Ισραήλ-Παλαιστινίων διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Την εκτίμηση ότι τόσο η ισραηλινή όσο και η παλαιστινιακή πλευρά επιθυμούν την επανέναρξη του διαλόγου, εξέφρασε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σιμόν Πέρες.
Την εκτίμηση ότι τόσο η ισραηλινή όσο και η παλαιστινιακή πλευρά επιθυμούν την επανέναρξη του διαλόγου, εξέφρασε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σιμόν Πέρες.
Ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως, μετά την τραγωδία που έπληξε τις ΗΠΑ, δημιουργεί καλύτερο έδαφος για την αντιμετώπιση του Μεσανατολικού.
Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών δεν θέλησε να υποβαθμίσει τις δυσκολίες που αυτήν τη στιγμή υπάρχουν για την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Αλλωστε, μόλις σήμερα το πρωί αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση Αραφάτ-Πέρες, με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, ενέργεια με την οποία διαφώνησε ο κ. Πέρες, προκαλώντας έτσι κυβερνητική κρίση.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι διαπίστωσε σύγκλιση απόψεων με τον κ. Πέρες σχετικά με τις μεθόδους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
«Συμφωνήσαμε» είπε «ότι το πρόβλημα είναι πολύ σύνθετο, σχετίζεται με τις ανισότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν σε πολλές περιοχές του πλανήτη και ότι μόνο οι στρατιωτικές λύσεις, παρ ότι αυτήν τη στιγμή φαίνονται αναγκαίες, δεν είναι ικανές να το αντιμετωπίσουν στη ρίζα του».
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ακόμη ότι από τις συζητήσεις που είχε με τον Γιασέρ Αραφάτ εξάγεται το συμπέρασμα οτι ο ηγέτης των Παλαιστινίων θα ήταν διατεθειμένος να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθώς και ο ίδιος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο ακραίων εξτρεμιστικών ομάδων για την πολιτική που ακολουθεί.
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε χτες το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, με αντικείμενο το Μεσανατολικό, στην οποία εξέφρασε την οδύνη της ελληνικής κυβέρνησης για όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.