Μετά τις επιθέσεις τίποτα δεν είναι ίδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τονίζει ο Ζ.Ρογκ
Μετά τα τραγικά γεγονότα της Τρίτης στις ΗΠΑ όλα έχουν πλέον αλλάξει με αποτέλεσμα η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων να γίνεται περισσότερο από ποτέ μια απόλυτη προτεραιότητα για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τόνισε την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ. Με τη δήλωση του Ρογκ συμφωνεί και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου.
Μετά τα τραγικά γεγονότα της Τρίτης στις ΗΠΑ όλα έχουν πλέον αλλάξει με αποτέλεσμα η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων να γίνεται περισσότερο από ποτέ μια απόλυτη προτεραιότητα για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τόνισε την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ. Με τη δήλωση του Ρογκ συμφωνεί και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου.
Ο κ. Ρόγκ ανέφερε, ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ τίποτα πια δεν είναι όπως πριν στο θέμα της παγκόσμιας ασφάλειας και υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να επανεξετασθούν και να ενισχυθούν τα μέτρα που ισχύουν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Προσέθεσε, ότι για τη ΔΟΕ η ασφάλεια των αγώνων είναι πρώτη προτεραιότητα και επεσήμανε, ότι θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατευθούν οι αγώνες και να αποφευχθούν τραγικά γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο όταν Παλαιστίνιοι κομάντος επετέθησαν στο ολυμπιακό χωριό με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 11 Ισραηλινοί.
Όπως διευκρίνισε, την προσεχή εβδομάδα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής των επόμενων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Σολτ Λέικ Σίτυ για να συζητήσει το θέμα της λήψης αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε το μεσημέρι ότι «είναι σαφές ότι μετά το τραγικό αυτό χτύπημα προκύπτουν νέα δεδομένα και θεωρώ ότι είναι απολύτως δικαιολογημένος ο προβληματισμός που επικρατεί παγκοσμίως σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».
Η κ. Αγγελοπούλου επανέλαβε ότι για τους Αγώνες του 2004 η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και συμπλήρωσε ότι «για αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε στενά με την Πολιτεία, με ειδικούς από προηγούμενες διοργανώσεις και βεβαίως με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».
Τόνισε δε, ότι «όταν και εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία και η διεθνής κοινότητα αποφασίσει να αναθεωρήσει το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας τότε είναι βέβαιο ότι εμείς θα λάβουμε υπόψη μας τα στοιχεία αυτά και θα τα ενσωματώσουμε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας».
Στο ίδιο κλίμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιφρουρήσουμε την τάξη, την ομαλότητα, την ασφάλεια και βεβαίως το αγαθό της ζωής των αθλητών και των επισκεπτών. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα διεξαχθούν με ασφάλεια» τόνισε ο κ. Ρέππας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.