Τώρα αρχίζει η ανάπτυξη για το ΧΑΑ, εκτιμά ο πρόεδρος του NYSE
Προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας διαβλέπει για το ΧΑΑ στα επόμενα χρόνια ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE), Ντικ Γκράσο, επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται στην αρχή μιας φάσης ανάπτυξης, αφού πολύ πρόσφατα εντάχθηκε στο κλαμπ των «ώριμων αγορών».
25
Προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας διαβλέπει για το ΧΑΑ στα επόμενα χρόνια ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE), Ντικ Γκράσο, επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται στην αρχή μιας φάσης ανάπτυξης, αφού πολύ πρόσφατα εντάχθηκε στο κλαμπ των «ώριμων αγορών».
Ο ίδιος καλεί τις ελληνικές εταιρίες, που είναι εισηγμένες στη Γουόλ Στριτ, να δραστηριοποιηθούν εντονότερα, παρουσιάζοντας πιο συχνά στους επενδυτές τα μεγέθη και τις προοπτικές τους, ώστε με αυτόν τον τρόπο να προβάλουν στο εξωτερικό το προφίλ τους, αλλά και γενικότερα τη βελτιούμενη εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Γκράσο, η διοίκηση του NYSE βρίσκεται σε επαφές με μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες ενδιαφέρονται να εισάγουν τις μετοχές τους στη Γουόλ Στριτ. «Στο NYSE είναι καλοδεχούμενες οι καλές εταιρίες από όλον τον κόσμο, που πληρούν τις προϋποθέσεις να εισαχθούν στην αγορά μας» υπογραμμίζει.
Περαιτέρω, σε συνέντευξή του προς το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας Τα Νέα – Σαββατοκύριακο, επισημαίνει ότι το ΧΑΑ θα μπορούσε να ενταχθεί στο Παγκόσμια Χρηματιστήριο (Global Equity Market – GEM), το οποίο αποτελεί ανοιχτή πλατφόρμα.
Πάντως, ο ίδιος θεωρεί ότι είναι νωρίς για να εικάσει κανείς ποιον ρόλο μπορεί να διαδραματίσει το ΧΑΑ στη ΝΑ Ευρώπη. «Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο συγχωνεύονται. Με το ευρωπαϊκό τοπίο να βρίσκεται ακόμη σε φάση διαμόρφωσης, είναι πολύ νωρίς να προσδιοριστεί ο ρόλος που θα παίξει στο μέλλον κάθε χρηματιστήριο» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)









![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442