25

Παρά τις έντονες διακυμάνσεις που καταγράφηκαν στη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με διαρκή αμφιταλάντευση μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, το ΧΑΑ έκλεισε με άνοδο 0,66% στις 2.805,88 μονάδες την Τρίτη, ξεπερνώντας μάλιστα το ψυχολογικό όριο των 2.800.

Προς το τέλος της συνεδρίασης, το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, κυρίως για μετοχές των τραπεζών, οδήγησε το δείκτη σε ανοδική τροχιά, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 159 εκατ. ευρώ ή 54,2 δισ. δραχμές. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 207 σημείωσαν άνοδο, 123 υποχώρησαν και 36 παρέμειναν αμετάβλητες.


Από τους επιμέρους δείκτες απώλειες είχε μόνο ο Εκδοτικός με 0,07%, ενώ τα περισσότερα κέρδη είχαν ο Συμμετοχικός με 1,46%, ο Κλωστοϋφαντουργικός με 1,09% και ο Τραπεζικός με 1,08%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,90%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,11% και της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 0,93%.


Πολύ καλά πήγε η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων(ΕΛΠΕ), η οποία κέρδισε σε ποσοστό 4,47%, καθώς προσέλκυσε αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον μετά την προσφορά του Ομίλου Λάτση να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το 30% των μετοχών της εταιρείας σε συνεργασία με το ρωσικό ενεργειακό όμιλο Lukoil, καθώς και δύο ακόμη προσφορών από μέρους αυστριακού και ρωσικού ομίλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ