Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
weather-icon 25o
Θα ενημερώναμε τον ΕΟΦ για το Lipobay αλλά…, διατείνεται η Bayer

Θα ενημερώναμε τον ΕΟΦ για το Lipobay αλλά…, διατείνεται η Bayer

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε με την εθελοντική απόσυρση του φαρμακευτικού σκευάσματος για τη μείωση της χοληστερόλης Lipoban/Eltina -γνωστό παγκοσμίως ως Lipobay/Baycol- η Bayer Hellas σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρόθεσή της ήταν να ενημερώσει τον ΕΟΦ για τις παρενέργειες του φαρμάκου αλλά... την πρόλαβε ο θάνατος του 72χρονου ασθενή.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

25

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε με την εθελοντική απόσυρση του φαρμακευτικού σκευάσματος για τη μείωση της χοληστερόλης Lipoban/Eltina -γνωστό παγκοσμίως ως Lipobay/Baycol- η Bayer Hellas σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρόθεσή της ήταν να ενημερώσει τον ΕΟΦ για τις παρενέργειες του φαρμάκου αλλά… την πρόλαβε ο θάνατος του 72χρονου ασθενή.

Η Bayer, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια και υγεία των ασθενών απέσυρε παγκόσμια από την κυκλοφορία το συγκεκριμένο προϊόν. Σημειώνει ότι «βασική μας προτεραιότητα ήταν να ενημερώσουμε άμεσα τις ελληνικές αρχές και να αποσύρουμε το προϊόν γρήγορα λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη μας απέναντι στους ασθενείς».


Ωστόσο η εταιρεία δεν αποδέχεται τις ευθύνες της τονίζοντας ότι «αν και στην Ελλάδα, δυστυχώς, αναφέρθηκε ένα θανατηφόρο περιστατικό ανάμεσα στους ασθενείς, που ελάμβαναν το συνδυασμό Lipoban και gemfibrozil, η αιτιολογική συσχέτισή τους δεν έχει αποδειχθεί».


Όσον αφορά στα μέτρα που έχει λάβει η Bayer για την προστασία των ασθενών αναφέρεται ότι «η Bayer Hellas έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης προειδοποίησης στο φύλλο οδηγιών χρήσης των προϊόντων Lipoban/Eltina προς αποφυγή συγχορήγησης, καθώς επίσης, και της αποστολής ενημερωτικών επιστολών προειδοποιώντας για την αποφυγή παράλληλης χορήγησης των δύο αυτών φαρμάκων».


Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την περαιτέρω εκτίμηση για την αξιολόγηση του δείκτη κινδύνου-οφέλους του Lipoban/Eltina στη θεραπεία των ασθενών με υπερλιπιδαιμία και ζητεί συγνώμη για την ενόχληση που προκάλεσε, πρώτα από τους γιατρούς και φαρμακοποιούς και τέλος από τους ασθενείς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
Cookies