Τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας 10ετίας σημείωσαν τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ
Τα στοιχεία από τις εταιρικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ για τα αποτελέσματα το β τριμήνου δείχνουν ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων σημείωσαν κάμψη 16%· τη μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.
28
Τα στοιχεία από τις εταιρικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ για τα αποτελέσματα το β τριμήνου δείχνουν ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων σημείωσαν κάμψη 16%· τη μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.
Στα στοιχεία αυτά -τα συνέλεξε η Thomson Financial/First Call από 424 ανακοινώσεις εταιρειών που περιλαμβάνονται στον δείκτη Standard & Poors 500- πρέπει να προστεθεί και η μείωση των εταιρικών κερδών το α τρίμηνο, η οποία έφτασε το 6,1%.
«Τα νούμερα αυτά είναι τρομερά», περιγράφει στο δίκτυο Bloomberg ο επικεφαλής των οικονομικών αναλυτών της Scudder Investments και εξηγεί: «Ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις είχαν πτώση των πωλήσεών τους κατά 30% ή περισσότερο. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο διευθυντής που να μπορεί να διατηρήσει υψηλή κερδοφορία έτσι».
Ενδεικτικά, η εταιρεία οπτικής τεχνολογίας JDS Uniphase Corp. ανακοίνωσε ζημιές 50,6 δισ. δολαρίων· τη μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών, Intel Corp., είχε πτώση κερδών κατά 94%. Η Sun Microsystems Inc. ανακοίνωσε πτώση πωλήσεων που είχε να ξαναπαρουσιαστεί από το 1992.
Καλύτερη ήταν η εικόνα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών. Η Exxon Mobil Corp. η Chevron Corp. και η Texaco Inc. -οι τρεις μεγαλύτερες πετρελαϊκές επιχειρήσεις των ΗΠΑ- είχαν κέρδη.
Σύμφωνα με την First Call, το γ τρίμηνο αναμένεται βελτίωση της όλης εικόνας για εποχικούς λόγους (αναθέρμανση της ζήτησης από το Σεπτέμβριο).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόλος: Γυναίκα έπεσε στο δρόμο μαζί με το μπαλκόνι
- Σχεδόν 23 εκατομμύρια επιπλέον θάνατοι παγκοσμίως έως το 2030 – Ποιος ο λόγος
- H SpaceX αγοράζει την xAI σε συμφωνία-μαμούθ 1,25 τρισ.
- Θα το πάρει το κορίτσι; Τα «έχασε» ο Τιμοτέ Σαλαμέ σε ερώτηση για τον γάμο του με την Κάιλι Τζένερ
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή χωρίς αναστολή 24χρονος για τον ξυλοδαρμό της εγκυμονούσας συντρόφου του
- Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα συμμετάσχει στο διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος»

