Διαψεύδει η κυβέρνηση την αποστολή ονομαστικής λίστας στις ιταλικές Αρχές
Με τρόπο κατηγορηματικό διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο οι ιταλικές Αρχές παρέλαβαν από την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ λίστα με ονόματα Ελλήνων διαδηλωτών. Ο Δημήτρης Ρέππας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει στοιχεία για άτομα που ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες.
29
Με τρόπο κατηγορηματικό διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο οι ιταλικές Αρχές παρέλαβαν από την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ λίστα με ονόματα Ελλήνων διαδηλωτών. Ο Δημήτρης Ρέππας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει στοιχεία για άτομα που ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες.
«Για μια ακόμη φορά, με τρόπο κατηγορηματικό και με έμφαση, επαναλαμβάνω ότι δεν έχει σταλεί κατάλογος με ονόματα από ελληνική υπηρεσία, ούτε έχουν δοθεί πληροφορίες για πρόσωπα από υπηρεσία του ελληνικού κράτους σε αντίστοιχες υπηρεσίες της Ιταλίας» τόνισε.
«Εμείς, ως χώρα της ΕΕ, συμμετέχουμε στις διαδικασίες της. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σχέση με την εντύπωση που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη, ότι κάποιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους έδωσαν στοιχεία για Έλληνες πολίτες σε υπηρεσίες του ιταλικού κράτους. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Και πρόσθεσε: «Εμείς δώσαμε μάχη να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες που το επιθυμούσαν να μεταβούν στην Ιταλία και να πάρουν μέρος σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Δεν είχαμε υπόψη μας στοιχεία για άτομα που ενέχονται σε τρομοκρατικές, παράνομες δραστηριότητες τέτοιες, ώστε να χρειάζεται να προσκομίσουμε ανάλογα στοιχεία στις αρμόδιες ιταλικές υπηρεσίες. Αυτό το λέω με έμφαση, γιατί δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια λανθασμένη εντύπωση».
Όσο για το σάλο που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα, ο Δημήτρης Ρέππας είπε: «Τα ΜΜΕ, βεβαίως, έχουν την ευθύνη για τα δημοσιεύματα και τα προγράμματα που προβάλλουν. Συχνά, όμως, η αλήθεια απουσιάζει.»
Απάντηση ζητά η ΝΔ
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ζήτησε σαφή απάντηση από την κυβέρνηση για το ζήτημα, το οποίο χαρακτήρισε «μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα».
«Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε οποιαδήποτε πληροφορία στις ιταλικές Αρχές για τους Έλληνες διαδηλωτές στη Γένοβα. Χθες, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη Βουλή αποκάλυψε ότι έχει στα χέρια του κατάλογο ταραχοποιών, όπως είπε» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Θ.Ρουσόπουλου.
Και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ συνεχίζει: «Οφείλει, λοιπόν, η κυβέρνηση σήμερα να απαντήσει ξεκάθαρα, γιατί είναι ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα. Εδόθησαν και ποια στοιχεία στις ιταλικές Αρχές με αφορμή τις διαδηλώσεις στη Γένοβα; Είναι ένα ηθικό και πολιτικό θέμα, το οποίο πρέπει να απαντηθεί σήμερα, γιατί τέτοια ερωτήματα δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα, ιδιαίτερα σε ημέρα μνήμης Αποκατάστασης της Δημοκρατίας» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμος Τανάγρας: Νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ
- Ο Ερντογάν δηλώνει ότι «η ενότητα αντανακλάται στην ασφάλεια» σε ομιλία του στο ΝΑΤΟ
- Η απόλυτη περιγραφή της ανατροπής κόντρα στην Αίγυπτο: Ο Αργεντινός σπίκερ τα… έσπασε όλα! (vids)
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442