Κατά 3,5% ακριβότερο θα είναι από την 1η Ιουλίου το ηλεκτρικό ρεύμα για όλες τις οικιακές και βιομηχανικές καταναλώσεις, πλην των ειδικών συμβάσεων.
Για την κατανάλωση ενέργειας πάνω από 800 KWH το τετράμηνο στα νοικοκυριά, οι τιμές θα είναι αυξημένες κατά 1,5% επιπλέον, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για συγκράτηση της υπερβολικής κατανάλωσης, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.
Σχετικά με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, εκδόθηκε πρόσφατα γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία, το ηλεκτρικό ρεύμα θα έπρεπε να αυξηθεί κατά 6,1%, το 2001 σε δύο δόσεις, τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο (2%+4% αντίστοιχα) και χωρίς κλιμάκωση για τις μεγάλες καταναλώσεις.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, απέρριψε την εισήγηση της Pυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, επειδή η εφαρμογή της θα οδηγούσε σε υπέρμετρη επιβάρυνση των μικρών καταναλωτών και θα αύξανε το παραγωγικό κόστος της ελληνικής βιομηχανίας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων