Ένας στους τρεις Έλληνες οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ
Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγεί ένας στους τρεις Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα συγκοινωνιολόγων και αξιωματικών της Τροχαίας, την οποία δημοσιεύει την Τετάρτη η εφημερίδα το Βήμα. Η έρευνα αφορά στην ανάλυση της στάσης των οδηγών απέναντι στην ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και τη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγεί ένας στους τρεις Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα συγκοινωνιολόγων και αξιωματικών της Τροχαίας, την οποία δημοσιεύει την Τετάρτη η εφημερίδα το Βήμα. Η έρευνα αφορά στην ανάλυση της στάσης των οδηγών απέναντι στην ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και τη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι οι περισσότεροι οδηγοί νεαρής ηλικίας (18 έως 34 ετών) δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας και το 72% των οδηγών δεν φορά ζώνη ασφαλείας, όταν οδηγεί μέσα στις πόλεις.
Συγκεκριμένα, το 29% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι μία ή δύο φορές την εβδομάδα καταναλώνει αλκοόλ, το 9% τρεις με τέσσερις φορές, το 4% πέντε με έξι, το 9% τις περισσότερες, το 18% λιγότερο από μία φορά, ενώ το υπόλοιπο 31% ποτέ.
Αναφορικά με το όριο ταχύτητας, το 84% των οδηγών υποστηρίζει ότι άλλοι οδηγοί συχνά ή πάντα το υπερβαίνουν. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Τροχαίας, η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας αποτελεί μία από τις σοβαρότερες αιτίες για την πρόκληση ατυχήματος.
Τέλος, σχετικά με τη χρήση ζωνών ασφαλείας, το 72% των οδηγών δήλωσε ότι φορά σπάνια ή καθόλου τη ζώνη μέσα στην πόλη και το 53% τη χρησιμοποιεί αρκετά συχνά ή πάντα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων