Ως πρέσβης καλής θέλησης στη Μ.Ανατολή ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
Ως «πρέσβης καλής θέλησης» περιοδεύει στο Ισραήλ ο Κώστας Σκανδαλίδης και, σ αυτό το πνεύμα, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Σιμόν Πέρες, ο οποίος τού εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ.Ανατολή.
Ως «πρέσβης καλής θέλησης» περιοδεύει στο Ισραήλ ο Κώστας Σκανδαλίδης και, σ αυτό το πνεύμα, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Σιμόν Πέρες, ο οποίος τού εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ.Ανατολή.
Η ειρήνη έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, εκτίμησε ο Σιμόν Πέρες και επισήμανε στον Κ.Σκανδαλίδη τις δυνατότητες υπέρβασής του, προκειμένου ο τελευταίος να τις μεταφέρει άτυπα στον Γιάσερ Αραφάτ, κατά τη συνάντησή τους, την Τρίτη.
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για να σταματήσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας, τόνισε ο Πέρες, προσθέτοντας ότι θα πρέπει επίσης να συλληφθεί ένας ικανός αριθμός τρομοκρατών και να πέσουν οι τόνοι των δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης.
Όσα είπε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ «κινούνται στη σωστή κατεύθυνση υπέρ της ειρήνης και της προσέγγισης των δύο πλευρών» τόνισε ο Κ.Σκανδαλίδης και προσέθεσε πως θα μεταφέρει το μήνυμα στον Γιάσερ Αραφάτ.
«Η Ελλάδα φιλοδοξεί να βάλει το δικό της λιθαράκι προκειμένου να εδραιωθεί σύντομα η ειρήνη στην περιοχή» δήλωσε. Αυτό θα συμβεί με βάση τις καλές της σχέσεις με τους Παλαιστινίους και το Ισραήλ, προσέθεσε. «Το ΠΑΣΟΚ, με την παρουσία του αυτή, δείχνει αυτό που θέλει να επιτελέσει: γέφυρα σε μια περιοχή όπου το κίνημά μας αποτελεί μια αξιόπιστη φωνή και δύναμη» κατέληξε.
Νωρίτερα ο κ. Σκανδαλίδης επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου είχε συνάντηση με τον τοποτηρητή του πατριαρχικού θρόνου κ. Κορνήλιο. Τα μέλη της Συνόδου του Πατριαρχείου τού ζήτησαν να μεταφέρει (όπως και έκανε) στον Σιμόν Πέρες το αίτημα να επισπεύσει η κυβέρνηση του Ισραήλ την έγκριση των προτεινομένων υποψηφίων για την θέση του Πατριάρχη.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.