Ο πρωθυπουργός δεν εκφράζει πια την κοινή γνώμη, δηλώνει ο Ν.Κωνσταντόπουλος
Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπολύει ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, όπου χαρακτηρίζει τον Κ.Σημίτη «ανάδελφο μέσα στο ίδιο του το κόμμα».
Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπολύει ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, όπου χαρακτηρίζει τον Κ.Σημίτη «ανάδελφο μέσα στο ίδιο του το κόμμα».
Η απόφαση του Κ.Σημίτη να επισπεύσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά «κομματική γυμναστική», όπως την ονομάζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ. «Η κυβέρνηση αμφισβητείται από παντού και δυσαρεστεί τους πάντες. Ακόμη και τους οπαδούς και τα στελέχη της. Δεν είναι πια ο πρωθυπουργός εκφραστής της κοινής γνώμης, καλός διεκπεραιωτής των κομματικών προβλημάτων, επαρκής διαχειριστής της κυβέρνησης» συμπληρώνει ο Ν.Κωνσταντόπουλος.
Επικεντρώνοντας την κριτική του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, δηλώνει: «Η πολιτική του κ. Σημίτη ταλαιπώρησε το κοινωνικό κράτος […]. Το να πει σήμερα λυπάμαι δεν αντιστρέφει τα πράγματα. Το γράψε λάθος από τον θεράποντα ιατρό, σημαίνει ξέγραψε τον ασθενή. Βεβαίως, έγιναν και βήματα θετικά. Αλλά το σημειωτόν ή το εν – δυο – κάτω δεν είναι ανοιχτός βηματισμός. Είναι καψώνι».
»Εάν αύριο χάσει το ΠΑΣΟΚ, τι θα πει ο κ. Σημίτης; Ότι φταίει ο …ΣΥΝ; Ότι φταίει ο …κόσμος του ΠΑΣΟΚ; Η πολιτική του φταίει γιατί ενισχύει το φιλελευθερισμό και όχι τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό για το σοσιαλισμό» τονίζει ο ίδιος.
Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΝ με άλλα κόμματα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο Ν.Κωνσταντόπουλος επισημαίνει: «Δεν θα επαναπροσδιοριστεί ο ΣΥΝ μέσα από το παιχνίδι των λέξεων ούτε μέσα από κουτοπόνηρους τακτισμούς […]. Θα επιδιώξουμε ευρύτερες τοπικές συνεργασίες με βάση τα αυτοδιοικητικά προβλήματα, τα φερέγγυα πρόσωπα και προγράμματα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο θα ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.